Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

VW Taigo: Μόνο με βενζινοκινητήρες και κίνηση μπροστά

29/7/2021

Τα πλήρη στοιχεία για το νέο της SUV, με εμφάνιση κουπέ, έδωσε η VW, τονίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Αν και ήδη το είχαμε δει σαν Nivus, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για την αγορά της Βραζιλίας, στην Ευρώπη θα έρθει με το όνομα Taigo και θα φέρνει κάποιες μικρές αλλαγές. Η κατασκευή του θα γίνεται στην Ισπανία και θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Τ-Cross.  Ουσιαστικά, το Taigo είναι μια πιο κομψή εναλλακτική λύση από το T-Cross, υιοθετώντας αυτό που η VW αναφέρει ως γραμμή οροφής που μοιάζει με κουπέ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Βασισμένο λοιπόν στη πλατφόρμα MQB A0, το μήκος του Taigo θα φτάνει τα 4,27 μέτρα, το πλάτος του τα 1,75 μέτρα και το ύψος του μόλις τα 1,49 μέτρα.
 
Με σχεδίαση που αναβλύζει ένα νεανικό αέρα και με κουπέ στυλ, η γερμανική εταιρία περιγράφει το καινούργιο της SUV ως ένα trendy crossover. Ο σχεδιασμός της μάσκας παραπέμπει στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της WV, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να ακολουθούν την τάση της εποχής και να ενώνονται με LED λωρίδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες η VW θα κυκλοφορήσει έκδοση R- Line με τονισμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες ζάντες και διαφορετικά τελικά της εξάτμισης

Σύμφωνα με πληροφορίες η VW θα κυκλοφορήσει έκδοση R- Line με τονισμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες ζάντες και διαφορετικά τελικά της εξάτμισης

 
Η καμπίνα του αυτοκίνητου παρουσιάζει έντονο ομοιότητες με του ανανεωμένου VW Polo,  με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την οθόνη αφής 9,2 ιντσών και το νέο σύστημα πολυμέσων ΜΙΒ3 να κλέβουν την παράσταση. Οι διακόπτες θα είναι αφής, όπως στο νέο Golf και ID.3 ενώ το σύστημα διαχείρισης του κλιματισμού είναι το ίδιο με του καινούργιου Tiguan. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα είναι στα 438 λίτρα.
 
To νέο crossover της VW θα έχει αποκλειστική κίνηση στο μπροστά άξονα και θα εφοδιασμένο με τον τρικύλινδρο 1.0 TSI που αποδίδει 95 ή 110 ίππους ή τον  πιο ισχυρό τετρακύλινδρο 1.5 TSI που αποδίδει 150 ίππους. Ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα, το Taigo θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ή έξι σχέσεων ή το αυτόματο DSG-7.
 
Το εμπορικό λανσάρισμα του VW Taigo στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με τις τιμές να ανακοινώνονται στο τέλος του 2021 με την έναρξη των παραγγελιών.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε