Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Χωρίς φρένα τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Χωρίς φρένα τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

6/5/2022

Το μέλλον φαντάζει σίγουρα ηλεκτρικό, χωρίς ρύπους αλλά και χωρίς φρένα! Αυτό αποδεικνύει η DS με το πρωτότυπο E-Tense Performance Concept, το οποίο θα διαθέτει ένα νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης που δεν θα χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά δισκόφρενα, προς όφελος πάντα του χαμηλότερου βάρους.

Έτσι φαντάζεται το μέλλον η DS

Το τελευταίο πρωτότυπο της DS εκτός ότι τράβηξε τα βλέμματα και τα φώτα πάνω του με τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, προκάλεσε αίσθηση με την απουσία των φρένων!

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας αναλαμβάνει την επιβράδυνση

Ναι το DS E-Tense Performance δεν έχει φρένα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορεί να επιβραδύνει. Ωστόσο, για να το επιτύχει αυτό δε χρησιμοποιεί κάποιο από τα συμβατικά συστήματα πέδησης που έχει γνωρίσει η αυτοκίνηση (και εμείς) μέχρι στιγμής. Αντιθέτως, στη θέση των δισκόφρενων ή των ταμπούρων όπως συνηθίζουν πλέον στα ηλεκτρικά, βρίσκουμε ένα νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

815 άλογα 8.000Nm και δεν έχει φρένα

Το εν λόγο σύστημα όπως και το concept E-Tense Performance, έχει αναπτυχθεί από κοινού με την αγωνιστική ομάδα της DS Automobiles στη Formula E, η οποία χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες  των 815 ίππων και της θεαματικής ροπής των 8.000 Nm. Η ηλεκτρική «καρδιά» του πρωτότυπου, μπορεί να επιταχύνει το μοντέλο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δλ. Για την φόρτισή του, χρησιμοποιείται μία τεχνολογία 350 kW που μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία σε τουλάχιστον 5 λεπτά.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε