Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5+1 συμβουλές καθοδήγησης για το τέλειο μεταχειρισμένο – Τι πρέπει να προσέξετε.

5+1 συμβουλές καθοδήγησης για το τέλειο μεταχειρισμένο – Τι πρέπει να προσέξετε.

Διαβάστηκε από 16399 αναγνώστες - 13/10/2022

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η μακρά αναζήτηση ενός κατάλληλου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χρόνο, ενώ μπορεί να ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους.

Σε αρχικό στάδιο, πρέπει να βεβαιωθούμε για τη βασική χρήση που θέλουμε να κάνουμε με το νέο αυτοκίνητο. Αν αυτό που μας απασχολεί είναι τα καθημερινά δρομολόγια μέσα στην πόλη, με τον προβληματισμό του parking, ή τα road trips ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τη δυνατότητα αποθήκευσης η μεταφοράς πολλών ατόμων.  Και αφού διαφορετικές ανάγκες εγείρουν διαφορετικούς προβληματισμούς, μόλις καθορίσουμε το υπολογισμένο budget στο οποίο κινούμαστε, ξεκινάμε τους εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σε πρώτη φάση επιβεβαιώνουμε ότι το αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει είναι ατρακάριστο, ότι δηλαδή δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε τρακάρισμα που να επηρέασε την απόδοση του και κατ’ επέκταση τη δική σας ενδεχόμενη ασφάλεια. Παρατηρήστε το αυτοκίνητο από πιο μακριά, ώστε να γίνεται αντιληπτό ότι το χρώμα στις πόρτες και τα φτερά είναι το ίδιο ενώ παράλληλα τσεκάρετε και τους αρμούς - το κενό ανάμεσα στον καπό και τα φτερά – να είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές. Τα ελαστικά θα χρειαστούν ακόμη ένα επιπλέον τσεκάρισμα ώστε να μην έχουν διαβρώσεις η γενικότερες φθορές.

Εξίσου σημαντική είναι η πιστοποίηση πραγματικών χιλιομέτρων με την οποία θα πρέπει να συνοδεύεται το μεταχειρισμένο σας. Η πιστοποίηση ουσιαστικά γίνεται μέσω ελέγχου των παραμέτρων του κινητήρα και ελέγχου καταγραφής χιλιομέτρων εγκεφάλων. Επειδή η διαστρέβλωση στα χιλιόμετρα συναντάται συχνά, έχει σημασία να έχετε στα χέρια σας το αντίστοιχο δελτίο ΚΤΕΟ στο οποίο αναγράφονται τέτοιου είδους πληροφορίες.

Με την επιλογή του μεταχειρισμένου σας από την Automotivo, μένετε ήσυχοι ότι θα λάβετε το πλήρες book service του οχήματος σας που γνωστοποιεί όλη την ιστορία του μεταχειρισμένου σας από τον τρόπο συντήρησης του μέχρι και τα αληθινά του χιλιόμετρα. Θα πρέπει να έχει ενημερωθεί και να φέρει σφραγίδες από την αντιπροσωπεία η το συνεργείο που έχει εκτελέσει τις διεργασίες του. Ορισμένα από τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν στην προκειμένη περίπτωση αφορούν την αλλαγή των λαδιών,  το δίσκο-πλατό, την αντλία νερού καθώς και ένα γενικό χρήσιμο ιστορικό του μεταχειρισμένου σας.

Στην πιο διαδραστική μορφή του ελέγχου που μπορείτε να κάνετε είναι το test drive, η οδήγηση δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες. Πρόκειται για μια πρακτική διαδικασία, μέσω της οποίας αποκτάτε αντιπροσωπευτική αντίληψη του οχήματος, σε σχέση με τις επιδόσεις του κινητήρα, το πόσο καίει, την ορατότητα ακόμη και για το κάθισμα του οδηγού.

Καθόλου αμελητέο μέρος της διαδικασίας είναι το πλήρες service, ένας τρόπος να καθησυχαστείτε ότι το όχημα σας δεν θα χρειαστεί απολύτως τίποτα τον πρώτο καιρό. Συγκεκριμένα, το μεταχειρισμένο θα πρέπει να έχει τα σωστά ανταλλακτικά, και τις σωστές αλλαγές σε λάδια, φίλτρα αέρα, φίλτρα βενζίνης, αλλαγής μπουζί, συμπλέκτη και θερμοστατών και την πιστοποίηση ότι έχουν γίνει οι αρχικά συμφωνημένες διεργασίες.
Κλείνοντας, και με γνώμονα τη διευκόλυνση μας, λαμβάνουμε υπόψη παράγοντες  όπως την παράδοση του μεταχειρισμένου σε όλη την Ελλάδα, τη χρηματοδότηση και την αποδοχή όλων των τρόπων πληρωμής, καθώς και τη δυνατότητα ανταλλαγής του παλιού οχήματος. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές αναφορικά με την επιλογή του σωστού μεταχειρισμένου οχήματος, απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα της Automotivo σε Χαλάνδρι και Γέρακα η στο site της Automotivo https://automotivo-cars.gr/ .

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις