Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Προσοχή στο κλειδί του αυτοκινήτου γιατί κοστίζει!

Διαβάστηκε από 18416 αναγνώστες - 23/7/2021

Η αντικατάσταση ενός χαμένου κλειδιού μπορεί να στοιχίσει μέχρι και 300 ευρώ στην αντιπροσωπία! Είναι άραγε αξιόπιστη αγορά μια aftermarket λύση?

Την σημερινή εποχή έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, με αποτέλεσμα το μυαλό μας πολλές φορές να είναι θολωμένο. Ποιος από εμάς δεν έχει τύχει να χάσει τα κλειδιά του ή το κινητό? Και αν το να χάσεις το κινητό σου τηλέφωνο, ξέρεις πόσο θα σου κοστίσει και με τι τρόπο θα το αντικαταστήσεις, για τα κλειδιά του αυτοκινήτου υπάρχουν διάφορες απόψεις.

Kοινοποίησε το »


Το κλειδί ενός σύγχρονου αυτοκινήτου είναι στην ουσία μια μικρή ηλεκτρονική μονάδα, η οποία διαθέτει μια πλακέτα προκειμένου να ανταλλάσσει πληροφορίες με την αντίστοιχη ηλεκτρονική μονάδα του αυτοκινήτου (immobilizer), κι έτσι επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα. Με το ίδιο κλειδί ασφαλίζουμε και απασφαλίζουμε ταυτόχρονα τις πόρτες καθώς επίσης και τον εργοστασιακό συναγερμό. Το σύγχρονο κλειδί είναι λίγο πιο πολύπλοκο, έχει διάφορα σχήματα (π.χ. κάρτας ή αναδιπλούμενο) και η απώλεια του μπορεί να μας κοστίσει ακριβά, αφού μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και αντικατάσταση της ηλεκτρονικής μονάδας του αυτοκινήτου ή αποστολή νέου από το εξωτερικό.



Οι τιμές ανά εταιρία ποικίλουν, αλλά μια τάξη τιμής για να γνωρίζεις ξεκινά από τα 130 ευρώ και ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 300. Ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο σχεδόν για όλους μας. Και δυστυχώς σχεδόν κανείς μας δεν δίνει την δέουσα σημασία, μέχρι να το χάσουμε και να έρθει η ώρα πληρώσουμε.
Προκειμένου να αντικαταστήσουμε το κλειδί που χάθηκε, πέρα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο των εταιριών, υπάρχει και η επιλογή της ελεύθερης αγοράς. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι τιμές είναι μεν 20-30% χαμηλότερες από την αντιπροσωπεία, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα σε ποιον αξιόπιστο τεχνικό απευθυνόμαστε, ειδικά αν πρόκειται για μοντέλο τελευταίας γενιάς με την πιο σύγχρονη τεχνολογία στο συγκεκριμένο τομέα.  Λύσεις προσφέρουν και τα καταστήματα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, όπου και εκεί θα μπορούσαμε να βρούμε το κλειδί που ψάχνουμε, και να χρειαστεί μόνο επαναπρογραμματισμός του. Εν κατακλείδι θα πρέπει να μην επαναπαυόμαστε στην ύπαρξη δεύτερου κλειδιού και να έχουμε δημιουργήσει αντικλείδι για να μην βρεθούμε σε δύσκολη θέση, με άσχημες συνέπειες.

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις