Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

Η νέα Mercedes EQA στην Α. Ισμαήλος Α.Ε

Διαβάστηκε από 16385 αναγνώστες - 15/4/2021

Τώρα στην Α. Ισμαήλος Α.Ε γνωρίστε από κοντά και οδηγήστε τη νέα Mercedes-Benz EQA, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV που έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη οικογένεια compact αυτοκινήτων Μercedes-Benz.

Η νέα Mercedes EQA αποτελεί τον «εξηλεκτρισμένο αδερφό» της συμβατικής GLA. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στο οποίο η αεροδυναμική μελέτη ολοκληρώθηκε αποκλειστικά σε ψηφιακό περιβάλλον και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι Cd 0,28 και την μετωπική επιφάνεια να φτάνει τα 2,47 τ.μ.

Από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες διακρίνουμε ένα άκρως δυναμικό μοντέλο μήκους 4.463 χλστ, που ενσωματώνει την σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes. Στην εμπρός μάσκα επικρατεί μία μαύρη, γυαλιστερή επιφάνεια (black panel) στην οποία στέκεται μεγαλοπρεπώς το «αστέρι», ενώ στα πλήρως LED εμπρός φωτιστικά σώματα διαφαίνονται και κάποιες μπλε αποχρώσεις. Στο πλαϊνό τμήμα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στις εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες σχεδιάστηκαν με έμφαση στη βελτίωση της αεροδυναμική συμπεριφορά και έρχονται με μέγεθος έως 20 ίντσες. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθεί και το πίσω μέρος, με τα επίσης LED σώματα να δημιουργούν μία φωτεινή λωρίδα σε όλο το πλάτος του μυώδους αμαξώματος. Τέλος, δεν απουσιάζουν οι πλαστικές επιφάνειες περιφερειακά, ώστε να εξασφαλίζεται μία επιπλέον προστασία.



Στο εσωτερικό υπάρχει μία high-tech αύρα στην οποία «πρωταγωνιστούν» οι δύο ενωμένες οθόνες, των οποίων το μέγεθος φτάνει έως τις 10,25 ίντσες για την κάθε μία (προαιρετικός εξοπλισμός). Έτσι δημιουργείται ένα εντυπωσιακό κόκπιτ, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει από την γερμανική φίρμα. Ασφαλώς, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών έχει αναλάβει το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο περιλαμβάνει λειτουργικό εκμάθησης, φωνητικό έλεγχο που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes». Πέρα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τα σημαντικότερα δεδομένα μέσω της έγχρωμης προβολής HUD (Head-Up Display, επίσης προαιρετικός εξοπλισμός) επάνω στο παρμπρίζ. Για το πρώτο έτος κυκλοφορίας, από το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά και μετά, η Mercedes EQA είναι διαθέσιμη και με το πακέτο «Edition 1», όπου η βασικότερη διαφορά θα εντοπίζεται στα δερμάτινα καθίσματα με διάτρητες επενδύσεις που κρύβουν από κάτω μπλε ύφασμα. Τέλος, η γερμανική φίρμα έχει φροντίσει να είναι ιδιαίτερα «ατμοσφαιρική» η καμπίνα, προσφέροντας κρυφό φωτισμό σε 64 αποχρώσεις.
 


 
Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρεται αρχικά στην έκδοση EQA 250 και εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων (140 kW) και 375 Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,9 δλ. για το αμάξωμα των 2.040 κιλών και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα και η χωρητικότητα της μπαταρίας αγγίζει τις 66,5 kWh. Με την γερμανική εταιρεία να ανακοινώνει συνδυαστική κατανάλωση της τάξης των 15,7 kWh / 100 χλμ., προκύπτει αυτονομία της τάξης των 486 χλμ. Όσον αφορά τις ταχύτητες φόρτισης, η Mercedes-Benz αναφέρει ότι απαιτούνται περίπου 5 ώρες και 45 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση σε επιτοίχιο φορτιστή, ενώ 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή αρκούν για να φτάσει το επίπεδο φόρτισης από το 10 στο 80%. Στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των πελατών. Εννοείται πως δε θα απουσιάζει από τη γκάμα μία τετρακίνητη 4MATIC έκδοση με έξυπνο σύστημα που θα ελέγχει την κατανομή της ροπής έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο, αλλά και Mercedes EQA με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα επιτρέπει αυτονομία άνω των 500 χλμ.


 
 «ECO Assist» ονομάζει η Mercedes το επαναστατικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας με το οποίο εξοπλίζει τη νέα αμιγώς ηλεκτρική EQA. Πλέον, το αυτοκίνητο συλλέγει δεδομένα από τις συνθήκες οδήγησης, όπως για παράδειγμα τα όρια ταχύτητας, και προτείνει στον οδηγό να αφήσει το πεντάλ του γκαζιού. Επιπλέον, αξιολογεί και άλλες παραμέτρους, όπως η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ή η κλίση της διαδρομής που έχει επιλέξει ο οδηγός βάσει των δεδομένων του συστήματος πλοήγησης. Ασφαλώς, πέρα από το σύστημα αυτόματης ανάκτησης, ο οδηγός είναι σε θέση να ρυθμίσει χειροκίνητα την ανάκτηση μέσω των paddles. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερα επίπεδα (D+,D, D- και D--).
 
Η νέα Mercedes EQA είναι διαθέσιμη για Test Drive στην Α. Ισμαήλος Α.Ε 

Επικοινωνία
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης  156, Γλυφάδα 166 74
Τηλ.:  +30 210 89 86 900
Site: http://www.ismailos.gr
Mercedes-Benz: Α. Ισμαήλος Α.Ε. μάθε περισσότερα

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις