Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Οι 3 άσοι της Skoda στην κατηγορία των SUV ήρθαν στην Skoda Koilakos

Διαβάστηκε από 13598 αναγνώστες - 22/10/2020

Από το 1ο crossover της εταιρείας Kamiq μέχρι το compact μικρομεσαίο Karoq και το ευρύχωρο οικογενειακό Kodiaq, στη Skoda Koilakos θα βρεις το SUV που καλύπτει κάθε σου απαίτηση.

Η γκάμα της Skoda στην κατηγορία των πολυχρηστικών SUV πλαισιώνεται από 3 μοντέλα που μπορούν να καλύψουν τις ξεχωριστές ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

 
SKODA KAMIQ

Το Kamiq αποτελεί σίγουρα το πιο νεανικό εκ των τριών μοντέλων και παράλληλα το πιο ευέλικτο. Οι χώροι που προσφέρει είναι αντάξιοι των Karoq και Kodiaq, όντας από τα κορυφαία τόσο για επιβάτες, όσο και αποσκευές στην κατηγορία του. Χαρακτηριστικό είναι και το ποιοτικό επίπεδο κατασκευής στην καμπίνα, όντας από τα λίγα μικρά SUV με εκτεταμένη χρήση μαλακού υλικού στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Το Kamiq θα το συναντήσουμε με τους γνωστούς τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης TSI, 999 ε.εκ. και 1,5 λτ. με απόδοση έως 150 ίππους. Το «παρών» δίνει και ο 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρας 115 ίππων. Τη διαφορά κάνει το σύνολο διπλού καυσίμου (βενζίνης-φυσικού αερίου) GTEC, με βάση τον 1,0 λτ. TSI 90 ίππων και πολύ χαμηλή κατανάλωση. Με αρχική τιμή από 15.900 ευρώ και εξοπλισμό που συναντάμε σε μεσαίες εκδόσεις ανταγωνιστικών μοντέλων, είναι σίγουρα ένα από τα πιο value for money μοντέλα.
 
SKODA KAROQ 

Το Karoq ανήκει στα μικρομεσαία SUV και διαθέτει πιο οικογενειακό προφίλ και περισσότερη ισορροπία ανάμεσα στα αστικά και εκτός πόλης καθήκοντα. Συγκριτικά με το Kamiq διαθέτει αρκετά μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, κάτι που θα εκτιμήσει ένας οικογενειάρχης. Οι διαστάσεις του δεν είναι απαγορευτικές για την πόλη, ενώ η ύπαρξη τετρακίνητης έκδοσης, δίνει τη δυνατότητα και για εξορμήσεις σε πιο δύσβατα μέρη. Η ποιότητα της καμπίνας είναι σε υψηλά επίπεδα από πλευράς υλικών και συναρμολόγησης, ενώ και εργονομικά θα βολέψει αρκετά τους επιβάτες με τις πολλές πρακτικές θήκες και τα λίγα μπουτόν στο ταμπλό. Στην γκάμα των κινητήρων ο 1,0 TSI διατίθεται μόνο στην έκδοση των 115 ίππων, ενώ στους πετρελαίοκινητήρες θα συναντήσουμε και τον κορυφαίο 2,0 TDI με απόδοση 190 ίππων και τετρακίνηση. Με αρχική τιμή από 19.900 ευρώ,στον βασικό εξοπλισμό προσφέρει μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου, έγχρωμη οθόνη αφής και cruise control.

SKODA KODIAQ

Η είσοδος της Skoda στην κατηγορία των μεσαίων SUV δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Με μεταξόνιο 2,79 μ., είναι το μοναδικό που προσφέρεται και ως 7-θέσιο, συνεπώς και μόνη επιλογή για ομάδες ατόμων όπως οι πολύτεκνοι. Στην πενταθέσια διάταξη φυσικά οι χώροι είναι αυτοκρατορικοί, με 290 χλστ. για τα γόνατα των πίσω, ενώ και το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ χωρητικότητας 720 λτ. θα χωρέσει τα πάντα. Στο εσωτερικό του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση μαλακού υλικού και μάλιστα σε πιο «κρυφά» σημεία, ενώ, στα ατού του μοντέλου είναι το μετακινούμενο κατά 180 χλστ. πίσω κάθισμα, η προαιρετική ηλεκτροκίνητη πίσω πόρτα, καθώς κα τα 30 (!) συστήματα Simply Clever. Στους κινητήρες, μοναδική επιλογή βενζινοκινητήρα αποτελεί ο 1,5 TSI 150 ίππων και στο diesel ο 2λιτρος TDI σε απόδοση 150 ίππων (4x2 και 4x4) ή 190 ίππων (μόνο 4x4) ενώ η αρχική τιμή του μοντέλου είναι τα 25.900 ευρώ.
 
Επισκεφθείτε την Skoda Koilakos και γνωρίστε από κοντά το Skoda SUV που σας ενδιαφέρει.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις