Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο

Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο

1/12/2022

Βρίσκει απόλυτη εφαρμογή όταν αναφερόμαστε στην εργοστασιακή εγγύηση ενός αυτοκινήτου, καθώς αυτό σημαίνει πως έχεις και λιγότερες έγνοιες αφού η ίδια η εταιρεία εμπιστεύεται το αυτοκίνητό της.

Αυτό το PLUG IN έχει 5 χρόνια εγγύηση, 3 χρόνια δωρεάν service και μόλις 2,99% επιτόκιο Advertisement

Μεγάλη εγγύηση σημαίνει μικρό άγχος

Δεν υπάρχει κανείς που να μην θέλει αυτοκίνητο το οποίο αντέχει αρκετά χρόνια. Γιατί η εγγύηση αποκαλύπτει και την ανθεκτικότητα των αυτοκινήτων. Όταν μια εταιρεία έχει μικρή εγγύηση ξέρει ότι μετά από αυτό το σημείο θα βγαίνουν ζημιές, άρα το αυτοκίνητο δεν αντέχει και πολλά-πολλά.  Γι αυτό λοιπόν όταν αγοράζετε ένα καινούριο αυτοκίνητο θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια και χιλιόμετρα εγγύηση με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Βάσει νόμου έχεις 2 χρόνια εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αρκετοί αγνοούν είναι πως όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται διαθέτουν διετή εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα, βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (461/2010). Συνεπώς ανεξάρτητα της μάρκας, όλοι οι αγοραστές για δύο χρόνια είναι πλήρως καλυμμένοι με διετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Χιλιόμετρα εξίσου σημαντικά με χρόνια

Παρόλο που έχουμε συνδέσει την εγγύηση με τα χρόνια, εξίσου σημαντικό είναι για πόσα χιλιόμετρα ισχύει. Δηλαδή μετά από κάποια χιλιόμετρα παύει να ισχύει ακόμα και αν δεν έχουν περάσει τα χρόνια. Σχετικά με αυτό, κάθε εταιρεία ακολουθεί τη δική της πολιτική σε συνολική διάρκεια, είτε αυτή έρχεται μέσω εργοστασιακής εγγύησης, είτε μέσω επέκτασής της, δωρεάν ή επί πληρωμή.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή, διότι οι εταιρείες για την παροχή εγγύησης άνω των δύο ετών, βάζουν χιλιομετρικά όρια. Δηλαδή ναι μεν μπορεί τα πρώτα δύο χρόνια να μην υπάρχει όριο χλμ., ωστόσο μετά τα δύο πρώτα χρόνια, η κάθε εταιρεία μπορεί να βάλει ό,τι όριο θέλει.

Για να γίνει πιο σαφές: Η εγγύηση ισχύει για 5 χρόνια ή 100.000 χλμ.. Τα πρώτα δύο χρόνια ακόμα και αν κάνεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα είναι σε ισχύ, παρόλο που έχει όριο τα 100 χιλ.. Όμως στα δύο χρόνια και μία ημέρα η εγγύηση παύει καθώς έχει ξεπεράσει το όριο χιλιομέτρων, παρόλο που δεν έχει εξαντληθεί η πενταετία.

Kia σε χρόνια, Hyundai σε χιλιόμετρα, Ford με επέκταση

Τι παίζει αυτή τη στιγμή στην αγορά; Τη μεγαλύτερη χρονικά εγγύηση χωρίς κόστος την έχει η Kia που προσφέρει για όλα τα μοντέλα της 7 χρόνια εγγύηση με πανευρωπαϊκή ισχύ, η οποία σας καλύπτει έως και 150.000 χλμ.. Ακόμα περισσότερα χρόνια δίνει η Ford, της οποίας η ισχύ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 8 χρόνια ή 200.000 χλμ., ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ο αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει για την επέκταση (ανάλογα του μοντέλου).   

Από την άλλη αν δούμε τη χιλιομετρική ισχύ, τότε στην κορυφή της λίστας είναι η Hyundai, η οποία δίνει εγγύηση χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων για 5 χρόνια.

Γενικότερα μπορούμε να πούμε πως οι καλές εγγυήσεις αποδεικνύουν στην πράξη πως οι εταιρείες «πιστεύουν» στην αξιοπιστία των μοντέλων τους και παράλληλα επιβεβαιώνουν το κορυφαίο επίπεδο After Sales υπηρεσιών που προσφέρουν προς τους κατόχους τους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Αυτό το PLUG IN έχει 5 χρόνια εγγύηση, 3 χρόνια δωρεάν service και μόλις 2,99% επιτόκιο Advertisement