Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πολλά χρόνια εγγύησης, λιγότερο άγχος

Πολλά χρόνια εγγύησης, λιγότερο άγχος

3/2/2023

Η πολυετής εργοστασιακή εγγύηση συνεπάγεται με μικρή ανησυχία για τον κάτοχο καινούργιου αυτοκινήτου. Γιατί ξέρει ότι η εταιρεία εμπιστεύεται το ίδιο της το όχημα και έτσι δεν έχει να ανησυχεί για αρκετά χρόνια.

Η εγγύηση φανερώνει αξιοπιστία

Όταν αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο, θέλεις ένα που θα είσαι ξέγνοιαστος για χρόνια ή κάποιο που δεν αντέχει και πολλά-πολλά. Γιατί η εγγύηση αυτό αποκαλύπτει. Την ανθεκτικότητα ενός αυτοκινήτου. Γιατί όταν ο κατασκευαστής περιορίζει την εγγύηση, ξέρει ότι μετά θα ξεκινήσουν οι βλάβες, συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο και για πολλά. Άρα όταν αγοράζετε ένα καινούριο αυτοκίνητο θα πρέπει να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια και χιλιόμετρα εγγύηση δωρεάν ή έστω με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση

Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (461/2010) όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται διαθέτουν τουλάχιστον διετή εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα. Άρα ότι αυτοκίνητο και να αγοράσετε προστατεύεστε για δύο χρόνια ακόμα και αν κάνετε εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Η εγγύηση έχει και όριο χιλιόμετρων

Μπορεί οι περισσότερες αναφορές στις εγγυήσεις να αναφέρουν το πόσα χρόνια ισχύουν, ωστόσο υπάρχει και ο αντίστοιχος περιορισμός στα χιλιόμετρα (εκτός της πρώτης διετίας). \
Προσοχή λοιπόν, διότι οι φίρμες για την παροχή εγγύησης άνω των δύο ετών, βάζουν χιλιομετρικά όρια. Αν κάνετε παραπάνω χιλιόμετρα τότε παύει η εγγύησή σας, ακόμα και αν δεν έχει λήξει η χρονική διάρκειά της. Συνεπώς η χιλιομετρική ή η χρονική εγγύηση που δίνει  η κάθε εταιρεία αποκαλύπτει το πόσο αντέχει στη χρήση και το χρόνο το αυτοκίνητό της.

Για πολλά χρόνια και χλμ. οι, Ford, Kia, Hyundai και Toyota

Στην αγορά τώρα, οι εταιρείες που ξεχωρίζουν για την εγγύηση που προσφέρουν στα μοντέλα τους είναι η Ford, η Toyota, η Hyundai και η Kia, αποδεικνύοντας στην πράξη πως πιστεύουν στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους, αλλά και πιστοποιώντας το πολύ καλό επίπεδο After Sales υπηρεσιών που δίνουν προς τους κατόχους τους.

H Kia είναι αυτή με τη μεγαλύτερη δωρεάν χρονική εγγύηση, η οποία φτάνει τα 7 χρόνια και ακολουθεί η Toyota με έξι. Από την άλλη η Hyundai δίνει την μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση σε χιλιόμετρα, καθώς είναι η μοναδική εταιρεία που δεν έχει όριο για την πρώτη πενταετία. Από εκεί και πέρα, αν βάλουμε στο παιχνίδι και τις επεκτάσεις επί πληρωμή, τότε θα ξεχωρίσουμε τη Ford, η οποία μπορεί να προσφέρει έως και 8 χρόνια ή 200.000 χιλιόμετρα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε