Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πότε χάνεις την εγγύηση για σκουριά και χρώμα

Πότε χάνεις την εγγύηση για σκουριά και χρώμα

3/1/2024

- Η εγγύηση σκουριάς καλύπτει τη διάβρωση από μέσα προς τα έξω
- Η Mercedes δίνει 30 χρόνια, οι υπόλοιποι 12
- Η εγγύηση για χρώμα καλύπτει ξεφλούδισμα και ξεθώριασμα
- Ισχύει 2-5 χρόνια και δεν περιλαμβάνει γρατσουνιές και ζημιές από χαλάζι

Η εγγύηση σκουριάς καλύπτει τη διάβρωση από μέσα προς τα έξω

Οι εγγυήσεις που προσφέρονται αυτή τη στιγμή από όλες τις μάρκες για τα αυτοκίνητά τους. Για τα µηχανικά µέρη, για τη σκουριά, που περιλαμβάνει το εξωτερικό μέρος του αµαξώµατος σε περίπτωση διάτρησης και η εγγύηση για την εργοστασιακή βαφή του χρώματος.

Η εγγύηση της σκουριάς ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση διάβρωσης του μετάλλου, η οποία ξεκινά από την εσωτερική του πλευρά και προχωράει προς τα έξω. Ανάλογα την περίπτωση καλύπτει και το σύστημα της εξάτμισης, μηχανικά μέρη αλλά και αξεσουάρ όπως οι ζάντες. Από την άλλη δεν προβλέπεται κάποια κάλυψη για τις ζημιές που έχουν γίνει από λάθος του κατόχου ή από εργασίες που δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή

Η Mercedes δίνει 30 χρόνια, οι υπόλοιποι 12

Οι σύγχρονοι τρόποι γαλβανισμού προστατεύουν αποτελεσματικά το αμάξωμα και έτσι οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν πολλά χρόνια κάλυψης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών να προσφέρει 12 χρόνια κάλυψης. Αξίζει να αναφέρουμε πως ξεχωρίζει η εγγύηση της Mercedes, η οποία σε καλύπτει για 30 χρόνια, με την προϋπόθεση ότι είναι σε ισχύ το πρόγραμμα Mobilo, το οποίο ανανεώνεται από συντήρηση σε συντήρηση στο Εξουσιοδοτημένο δίκτυο της μάρκας.

Η εγγύηση για χρώμα καλύπτει ξεφλούδισμα και ξεθώριασμα

Εξίσου σημαντική είναι και η εγγύηση βαφής που δίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η συγκεκριμένη καλύπτει όλα τα μέρη του αμαξώματος που έχουν χρώμα, στην περίπτωση  που υποστούν επιφανειακή οξείδωση ή διάβρωση. Δηλαδή αν σκάσει το χρώμα, αν ξεθωριάσει ή αν έχει ξεφλουδίσει. Καλό είναι για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε ειδικές αλοιφές, που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ισχύει 2-5 χρόνια και δεν περιλαμβάνει γρατσουνιές και ζημιές από χαλάζι

Η κάλυψη για τη βαφή που προσφέρουν οι εταιρείες είναι συνήθως τα τρία χρόνια, αν και στην αγορά θα συναντήσουμε και εταιρείες που δίνουν μέχρι και 5 χρόνια όπως η Ford, η Kia και η Hyundai. 

Φυσικά δεν καλύπτονται φθορές που έχουν συμβεί από εξωγενείς παράγοντες, όπως ζημιές από χαλάζι, γρατζουνιές, ή κτυπήματα από πετραδάκια που εκτοξεύονται από άλλα οχήματα. Επίσης η εγγύηση χάνεται όπως σε περιπτώσεις μη χρήσης αυθεντικών ανταλλακτικών ή επισκευών σε φανοποιεία εκτός των εξουσιοδοτημένων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις