Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ρίχνουμε την κατανάλωση! 10 + 1 tips από την Automotivo!

Ρίχνουμε την κατανάλωση! 10 + 1 tips από την Automotivo!

Διαβάστηκε από 26714 αναγνώστες - 15/7/2022

Η σημαντική αύξηση των καυσίμων το τελευταίο εξάμηνο έχει καταστήσει τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο όλο και πιο διστακτική. Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένους τρόπους, τους οποίους αν τηρείτε συνδυαστικά, θα παρατηρήσετε τη διαφορά στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας.

1. Αρχικά, βεβαιωνόμαστε ότι το αμάξι βρίσκεται στη βέλτιστη κατάστασή του, από μηχανικής άποψης, και ότι έχει λάβει τον απαραίτητο έλεγχο στο επίπεδο after sales. Η Automotivo αναλαμβάνει το service του αυτοκινήτου σας σε μοντέλα όπως Dacia, Renault και Peugeot, έχοντας στη διάθεση της διαγνωστικά μηχανήματα, προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, γνήσια ανταλλακτικά και προϊόντα συντήρησης. Με τεχνικούς που κατέχουν την κατάλληλη κατάρτιση και τεχνογνωσία, εμπιστεύεστε το αυτοκίνητό σας στα σωστά χέρια.

2. Αφού έχουμε τσεκάρει την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω, αναλαμβάνει την ευθύνη για τον περιορισμό της κατανάλωσης ο οδηγός. Βάσει των σύγχρονων δεδομένων, τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν shift indicator, δείκτη αλλαγής σχέσης στον πίνακα οργάνων ο οποίος ειδοποιεί όταν χρειάζεται αλλαγή το κιβώτιο με κριτήριο την ελάχιστη κατανάλωση. Για όσα δεν διαθέτουν το σύστημα αυτό, βλέπουμε που αποδίδεται η μέγιστη τιμή ροπής και αντιστοίχως αλλάζουμε τιμή. 

3.Στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων επίσης, παίζει ρόλο και η πίεση των ελαστικών. Καλό είναι να τα ελέγχουμε στην εκκίνηση μιας διαδρομής, ώστε να είναι κρύα, καθώς  έτσι αποφεύγουμε την υψηλή θερμοκρασία από τα λάστιχα, που αυξάνουν και την πίεση του αέρα και επιβαρύνουν τα ελαστικά. Όταν εντοπίζεται μάλιστα, να έχουν μεγαλύτερη πίεση από την ενδεδειγμένη της κατασκευής τους , τότε μεγαλώνουν και οι τριβές του πέλματος με το δρόμο, και αυξάνεται η κατανάλωση.

Κοινοποίησέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις