Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανταλλακτικά 50% φθηνότερα!

29/11/2017

Εάν θέλετε να κάνετε οικονομία αλλά και να έχετε ποικιλία επιλογής, είστε για μεταχειρισμένο ανταλλακτικό. Εξοικονόμησε έως και 50%.

Περιθώριο κέρδους έως και 50% από τη χρήση μτχ ανταλλακτικού. Σου περισσεύουν;
Το βασικότερο πλεονέκτημα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι αδιαμφισβήτητα η χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τα καινούρια. Υπάρχουν κατηγορίες και περιπτώσεις που τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κοστίζουν έως και 50-60% φθηνότερα από τα γνήσια, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη δραστική μείωση ενός συνολικού κόστους επισκευής. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, όσο πιο μεγάλη είναι η ζημιά του αυτοκινήτου μας ( άρα πιο ακριβό και το ανταλλακτικό), τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό κέρδους από τη χρήση μεταχειρισμένου. Ακόμη σε πολλές περιπτώσεις , έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μονάχα το μέρος του ανταλλακτικού που επιθυμείτε και όχι ολόκληρο, εάν φυσικά αυτό απαρτίζεται από πολλά κομμάτια. Πέρα από αυτά, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες παύουν σταδιακά να παράγουν ανταλλακτικά για παλιά και σπάνια μοντέλα τους. Μοναδική λύση λοιπόν η σίγουρη αγορά των μεταχειρισμένων που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη όσο σπάνιο κι ας είναι αυτό που ζητάτε.


Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά φανοποιείας ή μηχανικά; Τι πρέπει να προσέξεις στο καθένα για να μη τη πατήσεις.
Οι μεγάλες κατηγορίες ανταλλακτικών είναι δύο. Τα ανταλλακτικά φανοποιείας και αυτά που αφορούν τα μηχανικά μέρη.
Στην πρώτη περίπτωση η επιλογή είναι πιο εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αφού αυτό που πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά είναι να μην έχει «σκάσει» το χρώμα, να μην έχει σκουριάσει η λαμαρίνα, τα πλαστικά να μην είναι ξερά από τον ήλιο, τα τζάμια π.χ. στα παράθυρα να μην έχουν σπάσει στην άκρη και ου τω καθεξής, δηλαδή να κοιτάξετε τη φθορά του ανταλλακτικού. Εμπιστευτείτε το μάτι σας και πάντα ελέγχετε τα ανταλλακτικά σε καλό φωτισμό.

Στη δεύτερη περίπτωση, όπως π.χ. μία τρόμπα πετρελαίου, ένα καπάκι μηχανής, ένα ψυγείο, ή ακόμη και ένα σασμάν, όπου δεν γνωρίζετε την πρότερη χρήση τους, τα δεδομένα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε προσοχή σε δευτερεύοντες παράγοντες και ίσως να χρειάζεστε λίγες γνώσεις ή να εμπιστεύεστε απόλυτα τον έμπορο.
Προσοχή: Όταν πρόκειται για αναλώσιμα όπως τακάκια, μπουζί, φίλτρα, ρουλεμάν κ.τ.λ. συνιστάται η χρήση μόνο γνήσιων ανταλλακτικών τόσο για λόγους οικονομίας αλλά κυρίως για ασφάλεια.
 
Αποφάσισες για μτχ ανταλλακτικό; Δες πως θα το βρεις εύκολα και γρήγορα.
Η αλήθεια είναι πως όσο σπάνιο ή ιδιαίτερο και ας είναι αυτό που ψάχνετε για το αυτοκίνητο σας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το βρείτε ως μεταχειρισμένο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο και να επισκεφθείτε γνωστούς δρόμους που είναι πλημμυρισμένοι από μαγαζιά με αποκλειστική διάθεση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών (π.χ Λιοσίων). Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει το γεγονός πως θα δείτε οι ίδιοι το ανταλλακτικό και θα είστε σίγουρο για την επιλογή σας. Μπορείτε όμως μέσα από έναν τηλεφωνικό κατάλογο να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον έμπορο και να παραγγείλετε κάποιο ανταλλακτικό. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζετε ακριβώς τα στοιχεία του αυτοκινήτου σας και κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να σας ζητηθεί. Σε αυτή τη περίπτωση ουσιαστικά εμπιστεύεστε τον έμπορο ο οποίος ακόμα και αν δεν έχει στοκ μπορείτε να παραγγείλει αυτό που ψάχνετε, γλυτώνοντας χρόνο και άσκοπες μετακινήσεις.
 
 
 
Πριν πάς στο ταμείο για την αγορά πρόσεξε αυτά τα 4 αλλιώς θα το πληρώσεις πιο ακριβό και από καινούργιο.
Είναι σίγουρα πιο φθηνά, σε μεγαλύτερη πληθώρα και βρίσκονται πιο εύκολα. Η αλήθεια είναι όμως πως το να βρεις ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό μπορεί να είναι παιχνιδάκι, το να βρεις όμως καλό ανταλλακτικό είναι το δύσκολο. Προσέξτε κάποιες μικρές λεπτομέρειες και αποφύγετε μία λάθος αγορά που σε βάθος χρόνου θα σας πολλαπλασιάσει τα έξοδα. Ειδικά όταν πρόκειται για ανταλλακτικά που αφορούν μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας. Ελέγξτε λοιπόν ότι:
  • Το ανταλλακτικό που θα αγοράσετε ΠΡΕΠΕΙ να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να έχει το ίδιο νούμερο.
  • Να έχει συντηρηθεί και αποθηκευθεί σωστά, χωρίς αλλοίωση από καιρικές ή άλλες συνθήκες.
  • Να υπάρχει εγγύηση αγοράς,  που προστατεύει από μια πιθανή αστοχία του ανταλλακτικού. Με άλλα λόγια σε περίπτωση που δεν αντέξει όσο πρέπει.
  • Εάν είναι εφικτό να μάθετε τη προέλευση του συγκεκριμένου ανταλλακτικού. Δηλαδή εάν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή  π.χ. από τρακαρισμένο αυτοκίνητο.
Δεν είναι κακό να είστε καχύποπτοι και ποτέ μα ποτέ μην εμπιστευτείτε φράση όπως «θα το κάνουμε να ταιριάξει». Μην ρίξετε την ποιότητα σε βαθμό που να επηρεάζει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις