Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ημιαξόνιο αυτοκινήτου τι είναι

Διαβάστηκε από 23868 αναγνώστες - 30/4/2021

Ποια είναι η χρησιμότητα του ημιαξονίου και κάθε πρέπει να ελέγχεται ώστε να μην παρουσιάσει πρόβλημα στη λειτουργία του.

Το ημιαξόνιο του αυτοκινήτου είναι το σύστημα που δίνει τη μετάδοση της κίνησης στους τροχούς. Εάν ακούτε θόρυβο από το μπροστινό σύστημα σαν να χτυπάει κάτι, τρέμει το τιμόνι ή κάποιο αντίστοιχο σύμπτωμα τότε είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα. Αρχικά θα πρέπει να ελεγχθεί από μηχανικό γιατί μπορεί να φταίει κάτι άλλο όπως ο μπιλιοφόρος. Οι τιμή του ημιαξονίου εξαρτάται συνήθως από την ποιότητα κατασκευής του και από την επωνυμία του κατασκευαστή του.

Τα ημιαξόνια συνδέουν το διαφορικό με τους κινητήριους τροχούς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν άξονα, ο οποίος στις δυο του άκρες φέρει αρθρώσεις σταθερής ταχύτητας. Οι αρθρώσεις αυτές έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς της περιστροφικής κίνησης, χωρίς κραδασμούς και ταλαντώσεις στις υψηλές στροφές. Το ημιαξόνιο παίρνει κίνηση από το διαφορικό και τη μεταδίδει στον κάθε τροχό. Επομένως, αν αυτό το κομμάτι αποτύχει, το αυτοκίνητό σας απλά δεν θα κινηθεί.
 
Υπάρχουν διάφορα σημάδια που δείχνουν ότι ο κινητήριος άξονάς σας μπορεί να έχει πρόβλημα. Αυτά περιλαμβάνουν: δονήσεις, δυσκολία στο στρίψιμο, παράξενοι ήχοι και θόρυβος, σημάδια στις αρθρώσεις ή σκουριά γύρω από τις άκρες. Τα ημιαξόνια πρέπει να επιτηρούνται συχνά καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο αμάξι να προκληθεί βλάβη στις αρθρώσεις ή στον άξονα.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Kritos Parts θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ημιαξόνια σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Υπάρχουν επιλογές για όλες τις οικονομικές κατηγορίες σε κορυφαία ποιότητα από επώνυμους κατασκευαστές aftermarket (SKF, GSP, RIDEX, VIKA, ODM). Εάν το ημιαξόνιο του αυτοκινήτου σας χρειάζεται αλλαγή καλό είναι να επικοινωνήσετε με κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα ανταλλακτικών, όπως το Kritos Parts για να σας προτείνει την βέλτιστη λύση για το αυτοκίνητό σας.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λιοσίων 283   Αγ.Νικόλαος 10445, Αθήνα
Email : [email protected]
Websitehttps://kritosparts.gr
ΤΗΛ: 215 52 59 669
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις