Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά δεν είναι για πέταμα

18/8/2021

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά μπορούν να σε σώσουν από εξωφρενικά έξοδα, χωρίς όμως έκπτωση στην αξιοπιστία. Διάβασε για τα θετικά της επιλογής μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, αλλά και για το τι πρέπει να γνωρίζεις πριν τα αγοράσεις.

Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο κόσμος λόγω της οικονομικής κρίσης, ψάχνει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να μειώσει τα έξοδά του. Έτσι το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με πολλούς ανθρώπους να καταφεύγουν πλέον στην επιλογή του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, για τυχόν ζημία που μπορεί να προκύψει στο ΙΧ του.

Kοινοποίησε το »


Παίρνοντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κάνεις μέχρι και 50% οικονομία.
Ολοένα και πιο πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε οικονομικές λύσεις στον τομέα των ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών να αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή των καταναλωτών.
Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπως εύκολα γίνεται κατανοητό αγοράζονται σε καλύτερη τιμή από τα υπόλοιπα, με τον καταναλωτή μάλιστα πολλές φορές, να γλιτώνει ακόμα και το 50% της τιμής σε σχέση με τα καινούργια ανταλλακτικά.

Στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα βρεις γρήγορα αυτό που ψάχνεις, ακόμα και αν έχεις παλιό αμάξι.
Υπάρχουν περιπτώσεις που εκτός από την τιμή τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

Μια περίπτωση είναι αν τα αντίστοιχα γνήσια ανταλλακτικά είναι σπάνια ή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη διαθεσιμότητά τους. Η γκάμα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι τέτοια, που επιτρέπουν στον ενδιαφερόμενο να βρει γρήγορα και να παραλάβει άμεσα αυτό που ψάχνει.

Επίσης, αν οδηγούμε αυτοκίνητο μεγάλης ηλικίας ή το μοντέλο έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια, και η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή των αντίστοιχων ανταλλακτικών, τότε η επιλογή μεταχειρισμένων ανταλλακτικών ίσως αποτελεί μονόδρομο.

Τέλος εξίσου σημαντική είναι η επιλογή που δίνεται για αγορά ενός μεμονωμένου μέρους του εξαρτήματος που έχει χαλάσει, χωρίς να πρέπει να αγοραστεί ολόκληρο το ανταλλακτικό.

Κοίτα τι πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, γιατί αλλιώς η επιλογή θα είναι λανθασμένη.
Για να κάνουμε μια καλή αγορά και να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με τη λειτουργία του αυτοκινήτου μας και με τη χρήση του ανταλλακτικού θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:

- Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
- Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.
- Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.
- Πρέπει να ξέρουμε την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά έχουν πλέον εγγύηση μην το αγνοείς.
Ένα ακόμα στοιχείο που πολλοί άνθρωποι αγνοούν, είναι πως, πλέον το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό έχει και αυτό τη δική του εγγύηση.

Σχεδόν όλα τα μαγαζιά στην αγορά με το ανταλλακτικό δίνουν και εγγύηση για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο είμαστε εξασφαλισμένοι πως αν κάτι πάει λάθος, θα μπορέσουμε να το αντικαταστήσουμε χωρίς επιπλέον κόστος.

Τέλος να σημειώσουμε πως σε περίπτωση που δεν μας αναφέρουν κάτι για εγγύηση, στο κατάστημα από όπου θα αγοράσουμε το ανταλλακτικό, θα πρέπει να ρωτήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε εγγύηση και έπειτα να προχωρήσουμε σε όποια αγορά θέλουμε. 
 

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις