Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πότε αλλάζουμε δίσκο πλατό συμπλέκτη στο αυτοκίνητο;

Πότε αλλάζουμε δίσκο πλατό συμπλέκτη στο αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 11554 αναγνώστες - 7/10/2022

Ένα από τα πιο ακριβά, αλλά απαραίτητα αναλώσιμα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου είναι το δίσκο-πλατό του συμπλέκτη. Σε περίπτωση φθορά του η αλλαγή πρέπει να είναι άμεση, ώστε να μην αντιμετωπίσεις επιπλέον προβλήματα. Πότε όμως αλλάζουμε δίσκο πλατό;

Πότε πρέπει να αλλάξουμε συμπλέκτη;

Ξεκούραση του ποδιού πάνω στο συμπλέκτη την ώρα που περιμένουμε να ανοίξει πράσινο το φανάρι, συχνές αλλαγές ταχυτήτων χωρίς πάτημα του πεντάλ μέχρι το τέρμα, τράβηγμα βαρύ τρέιλερ ή τροχόσπιτου, εκκίνηση σε ανηφόρες με έντονο συμπλεκτάρισμα κι επιλογή όπισθεν πριν ακινητοποιηθεί τελείως το αυτοκίνητο είναι μόλις μερικές περιπτώσεις που στέλνουν το δίσκο πλατό ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή του. Πάμε να δούμε ποια είναι τα σημάδια που φανερώνουν ότι ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε το συνεργείο, καθώς και τρόπους που ελέγχουμε αν ο συμπλέκτης έχει «ψωμί» ακόμα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πόσο αντέχει ένα δίσκο-πλατό;

Η ζωή του δίσκου-πλατό κατά μέσο διαρκεί 100.000 χιλιόμετρα. Βέβαια πάντα παίζει ρόλο ο τρόπος οδήγησης και τα μέρη που κινείται το αυτοκίνητο, αλλά σε γενικές γραμμές αν βγάλει λιγότερα από 60.000 χλμ με νορμάλ χρήση, κάτι έπαιζε λάθος εξ αρχής.  Ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι η θερμότητα, με το σημείο αποσύνθεσης να είναι οι 320 βαθμοί Κελσίου και η καταστροφή να έρχεται στους 450.
 

Πότε θα καταλάβω ότι πρέπει να αλλάξω δίσκο πλατό;

Τα σημάδια που θα σου φανερώνουν την αναγκαιότητα της αλλαγής του δίσκο - πλατό είναι όταν το πετάλι του συμπλέκτη είναι σκληρό, η αλλαγή σχέσεων γίνεται μόνο όταν το πεντάλ είναι αρκετά χαμηλά, δυσκολεύεσαι να αλλάξεις ταχύτητα, ακούς θόρυβο κάθε φορά που πατάς το συμπλέκτη ή το αυτοκίνητο «πατινάρει» συνέχεια.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε