Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μέσα στο μεγαλύτερο συνεργείο της Ευρώπης
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μέσα στο μεγαλύτερο συνεργείο της Ευρώπης

28/7/2022

Κάθε χρόνο πάνω από 500.000 αυτοκίνητα επισκέπτονται το συνεργείο της Autotec στο Bremerhaven. Με 400 άτομα προσωπικό, αυτή η γωνιά της ηπείρου μας έχει την μεγαλύτερη ενασχόληση με αυτοκίνητο, από οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη.

Στο Bremerhaven της Γερμανίας έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Από ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, που... μετανάστευσαν στις ΗΠΑ μέχρι αμερικανικά super car, που παραγγέλθηκαν στη Γερμανία και έπρεπε να προετοιμαστούν έτσι, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή χώρα. Σήμερα, οι χώροι εκεί είναι γεμάτοι από αμέτρητα αυτοκίνητα. Η μικρή πόλη στις εκβολές του ποταμού Weser, που διασχίζει μεταξύ άλλων και τη Βρέμη, μετατρέπεται κάθε χρόνο με περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα σε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία μεταφόρτωσης αυτοκινήτων. Σε αυτήν τη γωνιά της ηπείρου μας, με άλλα λόγια, έρχονται στην Ευρώπη τα περισσότερα αυτοκίνητα από την Κορέα, όπως επίσης φορτώνονται προς τις ΗΠΑ και την Κίνα οι λιμουζίνες των Γερμανών κατασκευαστών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι δεν είναι και τόσο γνωστό ότι το μεγαλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων της Ευρώπης βρίσκεται λίγα μέτρα από την προκυμαία. Η εταιρεία Autotec είναι μέλος του BLG Logistics Group, του οργανισμού λιμένος της πόλης.

«Μεταξύ 450.000 και 500.000 αυτοκινήτων περνούν τη διαδικασία μαζί μας κάθε χρόνο»
, λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της Autotec, Tanja Mattheis. Υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών κέντρων σε μία επιφάνεια 300.000 τετραγωνικών μέτρων, και -πάνω απ όλα- πολύ μεγάλοι χώροι στάθμευσης, όπου τα αυτοκίνητα, τα οποία καλύπτονται με προστατευτική μεμβράνη, σταθμεύουν με ακρίβεια χιλιοστού μεταξύ τους και περιμένουν τις εκάστοτε εργασίες, που θα γίνουν σε αυτά.

Για παράδειγμα, αν ένας πελάτης παραγγείλει ένα αυτοκίνητο από την Κορέα και έχει ζητήσει αυτό να εφοδιάζεται με έναν κοτσαδόρο, αυτός συνήθως εγκαθίσταται στο Bremerhaven. Οι εξαγωγές προς τη Σκανδιναβία δέχονται εδώ την προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος, που θα εκτεθεί στο χιόνι, στον πάγο και στο αλάτι. Αν η Κίνα, από την πλευρά της, ξαφνικά αξιώσει αυστηρότερες προδιαγραφές για τα εισαγόμενα σε αυτήν αυτοκίνητα, η Autotec αναλαμβάνει τη μετατροπή. Τέλος, και τα αυτοκίνητα, που εξάγονται στη Ρωσία, λαμβάνουν το προδιαγεγραμμένο σύστημα εντοπισμού έκτακτης ανάγκης στο Bremerhaven!



Ο συντομότερος χρόνος ανά αυτοκίνητο σε αυτό το συνεργείο είναι μόλις 3 λεπτά, καθώς τόσο χρόνο χρειάζεται το πλύσιμό τους. Εκεί τα νέα μοντέλα περνούν από βούρτσες και διάφορα συστήματα ψεκασμού σε ατελείωτες ταινίες μεταφοράς. Παρεμπιπτόντως, πρόκειται για τους μόνους ιμάντες μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή. Από την πλευρά τους, βέβαια, είναι πολλοί οι μεμονωμένοι σταθμοί εργασίας, όπως τους γνωρίζουμε σε κάθε συνεργείο, δηλαδή με πλατφόρμες ανύψωσης και τρόλεϊ εργαλείων.

Στην Autotec αφαιρείται η προστατευτική μεμβράνη από τη μεταφορά, τοποθετούνται πατάκια δαπέδου ή άλλα απαραίτητα στα γερμανικά μοντέλα, ενώ κάποια οχήματα υφίστανται τη μετατροπή σε υγραέριο. Και, φυσικά, όλα ελέγχονται για ζημιές, που ίσως έγιναν κατά τη μεταφορά τους. Το πρωινό της επίσκεψής μας εκεί μια μεγάλη παραλαβή σταθμεύεται σε έναν από τους ανάλογα... σεσημασμένους χώρους και καλύπτεται προσεκτικά με μεμβράνη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε