Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μάχιμο, όμορφο και στυλάτο, θα λέγαμε έχει τον μοναδικό χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει

Διαθέτει αυτόματη λειτουργία στα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, ανίχνευση πεζού και αυτόματου φρεναρίσματος

Για τις αποσκευές των επιβατών, το Micra διαθέτει χώρο 300 λίτρων.

Ήρθε για να διαγράψει τη δικιά του όμορφη πορεία με εμφάνιση που μαγνητίζει

Διαθέτει 4 αερόσακους, με του δύο πλευρικούς να είναι μεγάλοι σε μέγεθος για να καλύπτουν και το επάνω μέρος των σωμάτων οδηγού και συνοδηγού

Εντός, θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους και ιδιαίτερα τον οδηγό που σίγουρα θα βρει μια άνετη θέση

Με τους 100 ίππους του diesel κινητήρα, το 208 γίνεται πολύ ευχάριστο μικρό

Γνώριμες γραμμές το διατηρούν κλασικό με πινελιές που το κάνουν και μοντέρνο

Ιδιαίτερος πίνακας των οργάνων, σε συνδυασμό με τη νέα μεγάλη οθόνη 7 ιντσών του i-Cockpit δίνουν έναν άλλο αέρα στο 208

Diesel μικρά και πλούσια μέχρι 16.000 ευρώ

26/7/2017

Εάν ψάχνετε μικρό diesel που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα, τότε έχετε τρεις δυνατές επιλογές μέχρι τα 16.000 ευρώ. Δείτε και αποφασίστε.

Επιλέγοντας ένα από τα Nissan Micra, Renault Clio και Peugeot 208, στις diesel εκδόσεις που «φλερτάρουν» με τα 16 χιλιάρικα, εκτός από την οικονομία καυσίμου απολαμβάνεις και πληρέστατο πακέτο εξοπλισμού.

Η δυνατότητα να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου με τα σύγχρονα μικρά, είναι δεδομένη. Όπως επίσης δεδομένο είναι πως και τα 16.000 ευρώ, είναι ένα καλό «όριο» για να αγοράσει κανείς μικρό αυτοκίνητο. Τα τρία μοντέλα που εξετάζουμε, σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο, δίνουν το μάξιμουμ της οικονομίας αλλά και πλήρες πακέτο εξοπλισμού. Μάλιστα, χωρίς σε καμία περίπτωση η χρηστικότητα να ξεπερνάει το στυλ, μια και τόσο το Nissan Micra, όσο και τα δύο Γαλλικά, Renault Clio και Peugeot 208, είναι ωραία να τα βλέπεις και να ζεις μαζί τους.

Nissan Micra 1.5 dci Energy Safety                                           15.690 ευρώ
  • +500 ευρώ από τη βασική
  • Με αυτόματο φρενάρισμα και ανίχνευση πεζού
  • Αισθητήρες βροχής και φώτων
Σου προσφέρει οικονομία με τον diesel κινητήρα των 90 ίππων και των 220 Nm της ροπής από τις 1.750 σ.α.λ., ενώ την ίδια στιγμή, με 500 ευρώ περισσότερα από τη βασική έκδοση, έχεις σημαντική αναβάθμιση στον εξοπλισμό του. To Nissan Micra με το Safety Pack, με το οποίο έχει πάρει και την ανώτερη διάκριση 5 αστέρων από το Euro NCAP, προσφέρει έξτρα βοήθειες στον οδηγό. Με αυτόματη λειτουργία στα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, ανίχνευση πεζού και αυτόματου φρεναρίσματος. Τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στην εντυπωσιακή λίστα του εξοπλισμού ασφαλείας του Micra, που από τη βασική του κιόλας έκδοση προσφέρει 6 αερόσακους, a/c, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός (πίσω δεν διατίθενται σε καμία έκδοση) και πλήρες πακέτο multimedia με δυνατότητα σύνδεσης τηλεφώνου μέσω Bluetooth. Η ευρύχωρη καμπίνα του προσφέρεται για ξεκούραστες μετακινήσεις ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ για τις αποσκευές των επιβατών, το Micra διαθέτει χώρο 300 λίτρων.
 
Renault Clio 1.5 dci Expression                                                  15.830 ευρώ
  • +400 ευρώ από τη βασική
  • Με navigation
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος
Το μικρό μοντέλο της Renault, έχει ένα καλό επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική του κιόλας έκδοση των 15.430 ευρώ. Σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του, το Clio δεν είναι η περίπτωση που ξεχωρίζει σε κάποιο τομέα. Είναι επαρκές τόσο από στοιχεία που έχουν να κάνουν με την άνεση, όσο και από εκείνα που αφορούν την ασφάλεια και του έχουν δώσει και τα 5 αστέρια μετά τις δοκιμασίες του Euro NCAP. Διαθέτει 4 αερόσακους, με του δύο πλευρικούς να είναι μεγάλοι σε μέγεθος για να καλύπτουν και το επάνω μέρος των σωμάτων οδηγού και συνοδηγού, καθώς και τα βασικά «βοηθήματα» για τον οδηγό, που έχουν να κάνουν με το κράτημα του αυτοκινήτου στην ανηφόρα (να μην φεύγει πίσω) κατά την εκκίνηση. Στα επιπλέον στοιχεία της έκδοσης Expression, αυτά που «μετράνε» είναι η οθόνη των 7 ιντσών με το σύστημα πλοήγησης, που υποστηρίζει και όλο το σύνηθες πακέτο multimedia (ράδιοCD, USB, AUX) και οι αισθητήρες παρκαρίσματος με την ηχητική ειδοποίηση για την προσέγγιση του πίσω αυτοκινήτου.
 
Peugeot 208 1.6 hdi Connect                                                      16.000 ευρώ
  • Δώρο εξοπλισμός 1.300 ευρώ
  • Με 3D Navigation
  • Κάμερα οπισθοπορείας
Η πρόταση της Peugeot, στέκεται στα 16 χιλιάρικα του «ορίου» και προσφέρει εκτός όλων των άλλων και τη μεγαλύτερη απόδοση ισχύος. Με τους 100 ίππους του diesel κινητήρα, το 208 γίνεται πολύ ευχάριστο μικρό, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον οδηγό του με την αίσθηση που του προσφέρει. Το μικρό του τιμόνι και ο ιδιαίτερος πίνακας των οργάνων, σε συνδυασμό με τη νέα μεγάλη οθόνη 7 ιντσών του i-Cockpit (που βλέπουμε σε όλα τα μοντέλα της Peugeot) στο κέντρο του ταμπλό, δίνουν έναν άλλο αέρα στο 208. Στον πλούσιο εξοπλισμό του που περιλαμβάνει 6 αερόσακους, a/c, ηλεκτρικά παράθυρα (εμπρός) και καθρέπτες, έρχεται να προστεθεί το πακέτο Connect που είναι δώρο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Σε αυτό περιλαμβάνεται τόσο η νέα οθόνη που λέγαμε νωρίτερα, όσο και η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα πλοήγησης με την τρισδιάστατη απεικόνιση και το WiFi με τα 60GB.

Τα φώτα στο Micra
Το Nissan Micra είναι αυτό που μας κερδίζει την προσοχή με την επάρκειά του σε όλους τους τομείς αλλά και την αίσθηση που σου δίνει οδηγώντας το, πως πρόκειται για αυτοκίνητο της μεγαλύτερης κατηγορίας. Είναι σταθερό και έχει την ιδανική ρύθμιση στην ανάρτησή του για τα δεδομένα της κατηγορίας. Περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές και δίνει σιγουριά στον οδηγό, ενώ την ίδια στιγμή είναι όσο άνετο μπορεί να γίνει ένα μικρό αυτοκίνητο για τους επιβάτες του.  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις