Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Να πάρω Hyundai i30 ή Toyota Corolla;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Να πάρω Hyundai i30 ή Toyota Corolla;

Διαβάστηκε από 16517 αναγνώστες - 4/5/2022

Με κόστος γύρω στα 18.000 ευρώ, μεγάλη εγγύηση, συστήματα ασφαλείας και ευρύχωρη καμπίνα, το Hyundai i30 και η Toyota Corolla είναι δύο μοντέλα που έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή, και όχι άδικα. Ποιο είναι η καλύτερη επιλογή;

Τι ζητάει κανείς από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο; Να έχει χώρους, χαμηλή κατανάλωση, ικανοποιητική ισχύ για να «τραβάει» φορτωμένο, και να είναι αξιόπιστο και γεμάτο από συστήματα ασφαλείας. Τέλος, να είναι όμορφο και ξεχωριστό σχεδιαστικά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η Toyota Corolla είναι ένα όνομα με μεγάλη ιστορία και αποτελεί συνώνυμο του αξιόπιστου μικρομεσαίου, κάτι που αποδεικνύεται από την εγγύηση 6 ετών ή 180.000 χλμ που παρέχει η εταιρεία στο νέο μοντέλο. Με λίγα λόγια, το αγοράζεις και ξενοιάζεις.
Το Hyundai i30 είναι άλλο ένα όχημα που συνοδεύεται από τη λέξη «αξιοπιστία», με την εταιρεία να προσφέρει εγγύηση 5 ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων. Αμφότερα τα μοντέλα είναι ευρύχωρα, έχουν μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, αλλά και παραπλήσια τιμή. Η σύγκριση μεταξύ τους ήταν αναπόφευκτη.
 

Τιμή γύρω στα 18.000 ευρώ, με το Hyundai i30 να έχει πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Το Hyundai i30 είναι διαθέσιμο με τιμή από 17.390 ευρώ, για την έκδοση Premium με τον κινητήρα 1,5 λίτρου 110 ίππων. Επειδή η Corolla της βασικής έκδοσης έχει turbo κινητήρα 1,2 λίτρων και 116 ίππων, και προκειμένου η σύγκριση να είναι με όσο το δυνατόν παρόμοια χαρακτηριστικά κινητήρων, επιλέγουμε το i30 με το turbo 1000αρι μοτέρ απόδοσης 120 ίππων, το οποίο κοστίζει 18.290 ευρώ στο πακέτο Premium.
Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Toyota Corolla 1,2T 116 PS Live 17.650 ευρώ
Hyundai i30 1,2T 120 PS Premium 18.290 ευρώ
Στον βασικό εξοπλισμό της Premium έκδοσης του Hyundai i30 βρίσκουμε σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας με προειδοποίηση εκτροπής, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα σε χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες με αναγνώριση πεζών, αισθητήρες φωτός με αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας, αναδιπλούμενους καθρέπτες, προβολείς ομίχλης, οθόνη 3,5 ιντσών στον πίνακα οργάνων, cruise control, air condition και οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment με εικόνα από camera οπισθοπορείας και σύνδεση bluetooth, Android Auto και Apple Car play.

Η Toyota Corolla κοστίζει 17.650 ευρώ στη βασική έκδοση με turbo κινητήρα 1200 κυβικών με ισχύ 116 ίππους, στο πακέτο εξοπλισμού Live. Το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει παρόμοια συστήματα ασφαλείας, όπως σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης εμπρός-πίσω φώτα LED με αισθητήρα φωτός και αυτόματη μεγάλη σκάλα, προσαρμοστικό cruise control, air condition και οθόνη TFT 4,2 ιντσών. Αν κάποιος θέλει σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών στο ταμπλό και εικόνα από camera οπισθοπορείας, θα πρέπει να επιλέξει την αμέσως επόμενη έκδοση Eco, με τιμή 18.900 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε