Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes A-Class: Να την πάρω hatchback ή sedan;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes A-Class: Να την πάρω hatchback ή sedan;

Διαβάστηκε από 29380 αναγνώστες - 15/8/2022

Η Mercedes A-Class είναι διαθέσιμη όχι μόνο σε hatchback, αλλά και σε sedan αμάξωμα, που απευθύνεται στους λάτρεις των τετράθυρων και δίνει χαρακτήρα «baby C-Class» στο μικρομεσαίο μοντέλο. Πού υπερτερεί έναντι της hatchback A-Class;

Αναλύουμε την sedan και την hatchback έκδοση της Mercedes A-Class

Η Mercedes A Class είναι το μοντέλο που σε βάζει στον κόσμο της εταιρείας με σήμα το Αστέρι, και έχει πίσω της ιστορία 25 ετών, μιας και η πρώτη γενιά έκανε το ντεμπούτο της το μακρινό πλέον 1997.
Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, και η τρέχουσα A-Class σε λίγα θυμίζει εκείνο το ψηλό 5θυρο με το έντονα κεκλιμένο καπό και το παρμπρίζ που αποτελούσε τη συνέχειά του. Πλέον, ο σχεδιασμός είναι άκρως πιο δυναμικός, ενώ για πρώτη φορά βρίσκουμε και sedan έκδοση στην A-Class, μία καλοδεχούμενη προσθήκη για τους λάτρεις των συγκεκριμένων αμαξωμάτων που βλέπουν τις μπερλίνες σιγά-σιγά να εξαφανίζονται από τις γκάμες των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο A-Class; Σε ποια στοιχεία υπερτερεί το κάθε μοντέλο; Ας τα δούμε!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Mercedes A180 hatchback με 27.650 ευρώ, A180 sedan με 28.100 ευρώ

Η «κλασσική» Mercedes A-Class hatchback είναι διαθέσιμη με τιμή από 22.400 ευρώ, στην έκδοση A 160 με κινητήρα 109 ίππων. Στον αντίποδα, το εισαγωγικό μοντέλο της A-Class sedan είναι η ισχυρότερη A 180, που έχει ισχύ 136 άλογα και κοστίζει 28.100 ευρώ. Προκειμένου η σύγκριση να είναι μεταξύ ισότιμων εκδόσεων, επιστρατεύουμε την A 180 ως επιλογή και στο hatchback αμάξωμα, με τιμή 27.650 ευρώ, μία διαφορά 470 ευρώ υπέρ του 5θυρου μοντέλου.

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Mercedes A180 hatchback 27.650 ευρώ
Mercedes A180 sedan 28.100 ευρώ
Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ενεργή υποβοήθηση πέδησης, cruise control, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αισθητήρες βροχής, κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και οθόνη infotainment επίσης 7 ιντσών. Το εν λόγω σύστημα infotainment είναι το MBUX, έχει εκτεταμένες λειτουργίες, touchpad και εικόνα από camera οπισθοπορείας.

Δυναμική εμφάνιση, με την sedan να μοιάζει με «baby» C-Class και να είναι πιο αεροδυναμική



Η Mercedes Α-Class έχει μοντέρνα και σικ εμφάνιση. Στον εμπρόσθιο πρόβολο δεσπόζει το μεγάλο λογότυπο της εταιρείας μέσα στην εκλεπτυσμένη κεντρική μάσκα, ενισχύοντας το κύρος του μοντέλου, ενώ το αιχμηρό σχήμα των εμπρός φαναριών, μαζί με λεπτομέρειες όπως οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα, τα εξογκώματα στο καπό, και οι μυώδεις επιφάνειες στο πλάι του αμαξώματος χαρίζουν δυναμισμό στο αμάξωμα.

Όπως καταλαβαίνουμε, η διαφορά μεταξύ των μοντέλων βρίσκεται στο πίσω μέρος. Ένα κοινό σχεδιαστικό στοιχείο είναι τα φωτιστικά σώματα, όπου σε αμφότερες τις εκδόσεις αυτά είναι μακρόστενα και προεκτείνονται στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
Στην κοντύτερη, 5θυρη επιλογή, η εικόνα είναι ελαφρώς πιο δυναμική, απόρροια του hatchback σχεδιασμού και της κεκλιμένης πίσω πόρτας, στο επάνω μέρος της οποίας μία αεροτομή που «αγκαλιάζει» το πίσω παρμπρίζ ολοκληρώνει το πακέτο.



Αν ήταν άνθρωπος, η Mercedes A-Class sedan θα ήταν ο πιο «χαλαρός» τύπος. Ο τρίτος όγκος, δηλαδή το κάλυμμα του πορτ-μπαγκάζ έχει κλίση προς τα κάτω, ένα στοιχείο εμπνευσμένο από το σχεδιασμό σκαφών που ενισχύει την «αύρα» πολυτέλειας, βγάζοντας έναν πιο «ήπιο» χαρακτήρα.
Όπως και στη hatchback επιλογή, οι σχεδιαστές της Mercedes έχουν συνδυάσει το sport στοιχείο με την κομψότητα, και έτσι στο τελείωμα βρίσκουμε μια διακριτική ducktail αεροτομή που είναι όσο «πεταχτή» χρειάζεται.
Η sedan Mercedes A-Class είναι πιο αεροδυναμική από την hatchback «αδελφή» της, με συντελεστή Cd: 0,22 (έναντι 0,25 της δεύτερης).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε