Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes με 30.000 ευρώ? Κι όμως γίνεται!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes με 30.000 ευρώ? Κι όμως γίνεται!

Διαβάστηκε από 16389 αναγνώστες - 28/6/2022

Η απόκτηση ενός καινούργιου μοντέλου της Mercedes δεν είναι όνειρο απατηλό. Α-Class, B-Class και CLA στοιχίζουν κοντά στα 30.000 ευρώ και κλείνουν στο μάτι στους ενδιαφερόμενους. Ψήνεσαι?

Στο άκουσμα της λέξης Mercedes, πολλές φορές φαντασιωνόμαστε αυτοκίνητα γεμάτα χλιδή και premium τεχνολογία, που στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μοιάζουν απλησίαστα για τον μέσο καταναλωτή.  Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αφού στη γκάμα της γερμανικής εταιρίας υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν όλα τα πλεονεκτήματα του αστεριού, με την τιμή τους να είναι κοντά στα 30.000 ευρώ. Πάμε να δούμε ποια είναι τα αυτοκίνητα, που διακατέχονται από τη premium φιλοσοφία της Mercedes  και στοιχίζουν λιγότερο από ένα «γυμνό» μικρομεσαίο SUV.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Α-Class Hatchback: Το εισαγωγικό μοντέλο που ξεκινάει από τις 22.400 ευρώ

Το πιο προσιτό σε τιμή μοντέλο στη γκάμα της Mercedes είναι η Α160, που προσφέρεται στα 22.400 ευρώ και κρύβει μέσα της όλα τα premium στοιχεία που διέπουν τη γερμανική εταιρία. Η σχεδίαση της είναι minimal, με τονισμένες λεπτομέρειες δημιουργώντας ένα δυναμικό αμάξωμα, αντίστοιχο της σχεδιαστικής γλώσσας της φίρμας. Η μάσκα με το αστέρι, ο προφυλακτήρας με τα μεγάλα ανοίγματα, τα πίσω διαιρούμενα φώτα και οι λιτές επιφάνειες κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει στο δρόμο. Εσωτερικά οι επιβάτες απολαμβάνουν τις δυο οθόνες 7 ιντσών (στη βασική έκδοση) του συστήματος ΜΒUX και ποιοτικά υλικά κατασκευής, με τη σχεδίαση της καμπίνας να είναι μοντέρνα και πρακτική. Το μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 ενήλικες, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 370 λίτρα. Κάτω από το καπό της Α160 βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 1,33 λίτρων κινητήρα που αποδίδει 109 ίππους και συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 10,1 δλ και η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 8λτ/100 χλμ. Στο δρόμο είναι εντυπωσιακά σταθερή, διακατέχεται από αρκετά καλή ποιότητα κύλισης και κυριαρχεί η σφικτή σε αίσθηση ανάρτηση, που όμως προσφέρει άνεση ακόμα και στους κακοφτιαγμένους ελληνικούς δρόμους.

Αμέσως μετά συναντάμε την Α180, η οποία στοιχίζει κι αυτή κάτω από 30.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα 27.650 ευρώ. Η κύρια διαφορά που συναντάμε μεταξύ των 2 αυτοκινήτων είναι η αύξηση της ιπποδύναμη κατά 27 ίππους, έχοντας τον ίδιο κινητήρα, κάτι που επηρεάζει θετικά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του μεγαλύτερου μοντέλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε