Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μικρά...φρούρια!

6/3/2018

Φρενάρουν αυτόματα, σε ειδοποιούν όταν φεύγεις από τη λωρίδα σου, έχουν άπειρους αερόσακους, προστατεύουν τον αυχένα σου. Δείτε σε ποια μικρά θα νιώσετε πιο ασφαλείς.

Honda Jazz από 15.110 ευρώ
Οι επιδόσεις του Jazz στις δοκιμασίες του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP ήταν εξαιρετικές και αυτό καταγράφεται από την αξιολόγηση. Στον σχετικό εξοπλισμό, βρίσκουμε από τη βασική κιόλας έκδοση του μοντέλου, 6 αερόσακους (ζεύγη μετωπικών, πλευρικών και τύπου «κουρτίνας») καθώς επίσης και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε χαμηλές ταχύτητες. Το ρόλο τους στη συνολική βαθμολογία, έπαιξαν και τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εξοπλίζεται, όπως είναι αυτό της ευστάθειας (VSΑ)αλλά και τα ειδικά σχεδιασμένα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων με το σύστημα προστασίας του αυχένα από ενδεχόμενη σύγκρουση από πίσω.
 
 
Nissan Micra από 12.690 ευρώ
Το νέο Nissan Micra είναι ένα από τα διακριθέντα του 2017 και το πιο πρόσφατα ελεγμένο μικρό μοντέλο από τον Οργανισμό. Το πλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας από τη βασική κιόλας έκδοση, βοήθησε στην πολύ καλή εικόνα του μοντέλου κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσκρουσης, με τους 6 αερόσακους να προστατεύουν ενήλικους και παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η κορυφαία επίδοση επιτεύχθηκε με το safety pack που περιλαμβάνει εκτός των βασικών, έως και αναγνώριση πεζού για να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Η αξιολόγηση της επίδοσης του Micra το κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας του.
 
 
Hyundai i20 από 12.190 ευρώ
Καλό επίπεδο έχει ο εξοπλισμός του Hyundai i20 που αξιολογήθηκε δύο χρόνια πριν και κρατά θέση στην τριάδα των ασφαλέστερων μικρών. Στη βασική του έκδοση εξοπλισμού, το i20 έχει τους 6 αερόσακους αλλά και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, που συνδυάζεται και με σύστημα «διόρθωσης τιμονιού», βάσει του οποίου όταν εντοπιστεί απόκλιση από την πορεία με μια φωτεινή ένδειξη στον πίνακα των οργάνων ειδοποιείται ο οδηγός. Αξίζει να σημειώσουμε πως το 5ο αστέρι οριακά δεν απονεμήθηκε στο μοντέλο της Hyundai από την εικόνα του σε όλες τις δοκιμασίες που υποβλήθηκε.

 
  Honda Jazz Nissan Micra Hyundai i20
Αστέρια ***** ***** ****
Προστασία ενηλίκων 93% 91% 85%
Προστασία παιδιών 85% 79% 73%
Προστασία πεζών 73% 79% 79%
Συστήματα ασφαλείας 71% 72% 64%

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις