Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι καλύτερες επιλογές με 15.000 ευρώ

Οι καλύτερες επιλογές με 15.000 ευρώ

Διαβάστηκε από 10298 αναγνώστες - 6/12/2021

Σε αντίθεση με παλαιότερα, που με τόσα χρήματα έπαιρνες μικρομεσαίο, πλέον με 15.000 ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας, ή ένα μικρό SUV. Οι εποχές, οι διαστάσεις και οι εξοπλισμοί έχουν αλλάξει όμως, και τώρα τα «μικρά» έχουν χώρους, ανέσεις και τεχνολογίες μεγαλύτερων κατηγοριών.

Πριν λίγα χρόνια, τα 15.000 ευρώ ήταν ένα αξιόλογο ποσό με το οποίο μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο της μικρομεσαίας, ή και μεγαλύτερης κατηγορίας. Το 2012 η βασική έκδοση του Toyota Auris κόστιζε 15.950 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη του Hyundai i30 είχε τιμή 13.950 ευρώ. Πλέον, έχει παρατηρηθεί αύξηση των τιμών, και με αυτό το ποσό μπορεί κανείς να αγοράσει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ή ένα μικρό SUVακι.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Δεν όμως είναι μόνο οι τιμές των αυτοκινήτων που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, αλλά και οι διαστάσεις τους. Σήμερα, τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας έχουν αποκτήσει τα μεγέθη παλαιότερων μικρομεσαίων, κάτι που συμβάλλει θετικά στην ευρυχωρία, την οδηγική συμπεριφορά, αλλά και τον ρόλο που καλούνται να «παίξουν» τα συγκεκριμένα οχήματα. Τα μικρά μοντέλα σήμερα δεν είναι αποκλειστικά κατάλληλα για την πόλη, αφού οι πιο ισχυροί κινητήρες και τα αυξημένα μεταξόνια και μετατρόχια κάνουν τα αυτοκίνητα να συμπεριφέρονται άψογα και σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου, φιλοξενώντας παράλληλα και όλη την οικογένεια στην καμπίνα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, που έχει παρουσιάσει άλματα βελτίωσης στην εν λόγω κατηγορία, είναι τα συστήματα ασφαλείας και άνεσης για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Ενώ πριν χρόνια ήμασταν ικανοποιημένοι με το air condition και το immobilizer ως στοιχεία εξοπλισμού, σήμερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν από τις βασικές εκδόσεις τα μοντέλα με συστήματα ενεργής υποβοήθησης φρεναρίσματος (Brake Assist), σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS) και 6 αερόσακους, δημιουργώντας ένα κατά πολύ ασφαλέστερο όχημα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού οι πιο πλούσιες εκδόσεις χαρίζουν στα αυτοκίνητα ανέσεις που κάποτε ήταν προνόμιο των  πιο premium και μεγάλων  κατασκευών. Θα μπορούσατε στο παρελθόν να φανταστείτε ένα… μικρό με οθόνη 8 ιντσών, 6 ηχεία και θερμαινόμενα καθίσματα, το οποίο ανιχνεύει τους πεζούς και αποφεύγει την πρόσκρουση με αυτούς;

Θέσαμε ένα budget γύρω στις 15.000 ευρώ, και ψάξαμε 5 δημοφιλή αυτοκίνητα που μπορούμε να αγοράσουμε με αυτά τα χρήματα. Σας παρουσιάζουμε 3 μικρά και 2 μικρά SUV: Dacia Sandero Stepway, Hyundai Bayon, Nissan Micra, Peugeot 208 και Toyota Yaris είναι τα μοντέλα που καταλήξαμε.
 
Ας τα δούμε αρχικά σε αλφαβητική σειρά, με στοιχεία ιπποδύναμης και τιμής. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε