Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ποιο μικρό έχει την πλουσιότερη βασική έκδοση;

Ποιο μικρό έχει την πλουσιότερη βασική έκδοση;

Διαβάστηκε από 12672 αναγνώστες - 23/5/2022

Τι προσφέρουν οι βασικές εκδόσεις από θέμα εξοπλισμού άνεσης και ασφαλείας; Αναλύουμε 12 μικρά, με τιμές από 14.790 έως 18.514 ευρώ, και βρίσκουμε ποιο σου προσφέρει τα περισσότερα.

Τι προσφέρουν οι βασικές εκδόσεις των μικρών μοντέλων;

Οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα, αλλά από την άλλη πλευρά τα συστήματα ασφαλείας και εξοπλισμού αυξάνονται συνεχώς. Πόσο ισχύει αυτό όμως για τις βασικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της μικρής κατηγορίας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ; Είναι όσο «φορτωμένα» και «διαστημικά» θεωρούμε; Θα βρούμε οθονάρες, αυτόματο φρενάρισμα και συστήματα διατήρησης λωρίδας σε κάθε όχημα;

Κάνουμε έρευνα και αναλύουμε τις βασικές εκδόσεις 12 μοντέλων. Το πιο προσιτό κοστίζει 14.790 ευρώ, και το ακριβότερο 18.514 ευρώ. Ποια extra στοιχεία θα βρούμε, και τι έχει παραμείνει ίδιο από τη δεκαετία του…90;

Hyundai i20, Opel Corsa,Peugeot 208, Seat Ibiza και VW Polo με τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας

Μάρκα-Μοντέλο -Τύπος Τιμή (ευρώ) Προειδ. Εκτροπής λωρίδας Διατήρηση λωρίδας Προειδ. Μετωπικής σύγκρουσης Αυτ/το φρενάρισμα
Citroen C3 16.800 Χ Χ Χ
Dacia Sandero 14.860 Χ Χ
Ford Fiesta 18.514 Χ Χ
Hyundai i20 14.790
Kia Rio 15.390 Χ Χ Χ Χ
Nissan Micra 16.090 Χ Χ Χ Χ
Opel Corsa 18.100
Peugeot 208 17.900
Renault Clio 16.990 Χ Χ
Seat Ibiza 15.390
Skoda Fabia 14.990 Χ
VW Polo 17.950

Τον περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας από τη βασική έκδοση έχουν τα Hyundai i20, Opel Corsa, Peugeot 208, Seat Ibiza και VW Polo, μιας και διαθέτουν σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας με προειδοποίηση εκτροπής, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και αυτόματο φρενάρισμα. Αξιο μνείας είναι το γεγονός πως το Hyundai i20 είναι και το πιο οικονομικό μοντέλο της λίστας μας (14.790 ευρώ).

Αμέσως μετά ακολουθεί η Skoda Fabia με 3 στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας, που έχει όλα τα παραπάνω εκτός του αυτόματου φρεναρίσματος.

Το Ford Fiesta και το Renault Clio διαθέτουν σύστημα διατήρησης λωρίδας και προειδοποίηση ακούσιας εκτροπής, ενώ το Dacia Sandero Streetway διαθέτει προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και αυτόματο φρενάρισμα.

Το Citroen C3 έχει ως standard την προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στο Kia Rio και το Nissan Micra όλα ανήκουν στον extra εξοπλισμό.
 

Το Ford Fiesta έχει τον πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης

Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και αυτός της άνεσης, ειδικά αν αναλογιστούμε πως αφενός έχουμε 2022, και αφετέρου οι τιμές ολοένα και αυξάνονται. Αν νομίζετε όμως πως η εποχή των χειροκίνητων πίσω παραθύρων και των μονόχρωμων οθονών στο ταμπλό έχει περάσει ανεπιστρεπτί, τότε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, αφού μόνο 4 μοντέλα έχουν πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ενώ έγχρωμη οθόνη θα βρούμε σε 6, δηλαδή στα μισά. Ας τα δούμε αναλυτικά!

Μάρκα-Μοντέλο -Τύπος Cruise Control Κλιματισμός Ζάντες Ηλ/κά παράθυρα πίσω Infotainment Ψηφ. Πίνακας οργάνων LED φώτα Αισθητήρες Παρκαρίσματος πίσω
Citroen C3 A/C 15" Ατσάλινες Χ Χ Χ Χ
Dacia Sandero A/C 15" Ατσάλινες Χ Χ Χ Χ
Ford Fiesta Αυτόματος 16" Αλουμινίου 8" Χ
Hyundai i20 A/C 15" Ατσάλινες Χ Χ Χ Χ
Kia Rio Χ A/C 15" Αλουμινίου 8" Χ Χ Χ
Nissan Micra Χ A/C 15" Ατσάλινες Χ Χ Χ Χ Χ
Opel Corsa A/C 15" Ατσάλινες Χ 5" Χ Χ Χ
Peugeot 208 A/C 15" Ατσάλινες Χ Χ Χ Χ Χ
Renault Clio A/C 15" Ατσάλινες Χ Χ Χ Χ Χ
Seat Ibiza Χ A/C 15" Ατσάλινες Χ 8,25" Χ Χ
Skoda Fabia Χ A/C 14" Ατσάλινες Χ 6,5" Χ Χ
VW Polo Χ A/C 15" Ατσάλινες 6,5" Χ


Μπορεί το Ford Fiesta στη βασική έκδοση Titanium να έχει το υψηλότερο κόστος αγοράς, 18.514 ευρώ, όμως είναι το πιο πλούσιο από όλα τα μικρά στον τομέα της άνεσης. Ως standard θα βρούμε cruise control, αυτόματο κλιματισμό, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, οθόνη infotainment 8 ιντσών, LED φανάρια, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Από τα 12 μοντέλα, το Fiesta έχει τις μεγαλύτερες ζάντες ενώ είναι το μοναδικό με standard αυτόματο κλιματισμό και parking radar.

Το VW Polo είναι το μόνο μικρό που έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων από τη βασική έκδοση. Παράλληλα, διαθέτει LED φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω και έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Τη μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλό την έχει το νέο Seat Ibiza. Ακόμα και από τη βασική έκδοση, η διάσταση της διαγωνίου είναι 8,25 ίντσες.

Έγχρωμη οθόνη για το σύστημα infotainment θα βρούμε σε άλλα τρία μοντέλα, τα Kia Rio (8 ιντσών), Skoda Fabia (6,5 ιντσών) και Opel Corsa (5 ιντσών).

Παράλληλα, εκτός από τα προαναφερθέντα Ford Fiesta και VW Polo, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα από τη βασική έκδοση έχουν ακόμα τα Hyundai i20 και Kia Rio.
  
ΟΚ, οι τιμές ανεβαίνουν, αυξάνεται το ίδιο ο εξοπλισμός;
Κάναμε έρευνα σε 12 μικρά. Μόνο  τα 4 έχουν ηλεκτρικά παράθυρα πίσω!
Νομίζεις όλα τα καινούργια έχουν οθονάρες; Λάθος, τα μισά είναι χωρίς infotainment…
Ford Fiesta το ακριβότερο με 18.513 ευρώ, αλλά γενικά το πιο πλούσιο.
Hyundai i20, Opel Corsa,Peugeot 208, Seat Ibiza και VW Polo τα πιο «φορτωμένα» σε συστήματα ασφαλείας.
Αξίζει πιστεύεις σήμερα η απλή έκδοση, ή θα έδινες κάτι παραπάνω για έξτρα «λούσα»;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε