Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Renault Clio E-Tech VS Toyota Yaris Hybrid: Υβριδικά που δεν καίνε!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Clio E-Tech VS Toyota Yaris Hybrid: Υβριδικά που δεν καίνε!

Διαβάστηκε από 10214 αναγνώστες - 15/6/2022

Το Renault Clio E-Tech έρχεται να απειλήσει την κυριαρχία του Toyota Yaris στον υβριδισμό. Και τα 2 μοντέλα μπορούν να κινηθούν μόνο με ρεύμα, έχουν όμως διαφορετικούς χαρακτήρες. Ποιο είναι το καλύτερο για αγορά;

Όσο αναπτύσσεται η ηλεκτρική τεχνολογία, τόσο περισσότερα υβριδικά μοντέλα συναντούμε στο δρόμο, κάνοντας ομαλή και σταδιακή τη μετάβαση από «κανονικούς» κινητήρες στα ηλεκτρικά μοτέρ. Τα υβριδικά μηχανικά σύνολα δεν αποτελούν πια προνόμιο μόνο των μεγαλύτερων κατηγοριών, αφού πολλά αυτοκίνητα έχουν mild hybrid συστήματα, που συντελούν στη μείωση των ρύπων και ενισχύουν παράλληλα τα θερμικά μοτέρ στην λειτουργία τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Τι γίνεται όσον αφορά τα πλήρως υβριδικά αυτοκίνητα, που μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά και με το ηλεκτρικό μοτέρ; 2 εκπρόσωποι στη μικρή κατηγορία είναι το Renault Clio E-Tech και το Toyota Yaris Hybrid. Αναλύουμε τα χαρακτηριστικά τους και ανακαλύπτουμε πού κερδίζει το κάθε ένα, ανάλογα τις απαιτήσεις και τα «θέλω» του ιδιοκτήτη.


Toyota Yaris Hybrid από 19.130 ευρώ, Renault Clio E-Tech από 26.570 ευρώ

Ξεκινώντας από τον παράγοντα «τιμή», το υβριδικό Toyota Yaris έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος, το οποίο ξεκινά από τα 19.130 ευρώ για την εισαγωγική έκδοση Active. Στο βασικό εξοπλισμό, εκτός από προσαρμοστικό cruise control, συστήματα ασφαλείας Lane Assist, αποφυγή σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων και υποβοήθηση ελιγμού βρίσκουμε αισθητήρα φωτός, οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα infotainment με φωνητικές εντολές και έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Το Toyota Yaris Hybrid είναι διαθέσιμο στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις Active Plus (20.690 ευρώ), Style (21.830 ευρώ), Style Bi-Tone (22.620 ευρώ), Chic (23.040 ευρώ), Chic Bi-Tone (23.580 ευρώ), GR Sport (24.130 ευρώ) και GR Sport Bi-Tone (24.920 ευρώ).
Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Toyota Yaris Hybrid 19.130
Renault Clio E-Tech 26.570

Το Renault Clio E-Tech έχει τιμή 26.570 ευρώ στη βασική έκδοση Equilibre. Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχουν τα απαιτούμενα οδηγικά βοηθήματα όπως το Lane Assist. Η οθόνη του infotainment είναι και εδώ 7 ιντσών, ενώ πίσω από το τιμόνι δεσπόζει ένας διαμορφώσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών.

Επιπλέον, το γαλλικό υβριδικό πωλείται στα ακόλουθα πακέτα εξοπλισμού: Equilibre Plus (27.570 ευρώ) και Techno (28.760 ευρώ).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε