Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Seat Leon VS Skoda Scala: Mε 880 ευρώ διαφορά, ποιο μικρομεσαίο να πάρω?

Seat Leon VS Skoda Scala: Mε 880 ευρώ διαφορά, ποιο μικρομεσαίο να πάρω?

Διαβάστηκε από 36648 αναγνώστες - 18/4/2022

Μπορεί το Seat Leon και το Skoda Scala να βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του VW Group, αλλά σύμφωνα με την εταιρία είναι προσανατολισμένα σε διαφορετικά προφίλ καταναλωτών. Μήπως όμως δεν διαφέρουν τόσο πολύ? Συγκρίνουμε τις βασικές εκδόσεις και βλέπουμε ομοιότητες, διαφορές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Seat Leon VS Skoda Scala: Sportif εναντίον ευρυχωρίας

Το ανανεωμένο Seat Leon είναι μια πραγματική επιτυχία για την ισπανική εταιρία, με τη δυναμική του σχεδίαση να επηρεάζει την εμφάνιση όλων των μοντέλων που το ακολούθησαν. Από την άλλη, το Skoda Scala έχει πολυβραβευτεί, με τη σημαντικότερη διάκριση του να είναι το Red Dot Design Award του 2019, ενώ έχει κερδίσει το 2020 το τίτλο αυτοκίνητο της χρόνιας στην Αγγλία. Δυο σημαντικά μοντέλα για τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουν. Τι γίνεται όμως όταν στηθούν απέναντι? Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Seat Leon με 19.380 ευρώ, Skoda Scala με 18.500 ευρώ

Το Seat Leon στην εισαγωγική έκδοση Business με τον τρικύλινδρο TSI κινητήρα 1 λίτρου των 100 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων έχει τιμή 19.390 ευρώ. Στο βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί Keyless Go, lane assist, front assist, καθρέπτες και χειρολαβές στο χρώμα του αμαξώματος, ηλεκτρονικό διαφορικό XDS, προβολείς LED εμπρός-πίσω, πλευρικούς αερόσακους μπροστά με αερόσακο τύπου κουρτίνας, αερόσακος ανάμεσα στον οδηγό - συνοδηγό, ηλεκτρικούς καθρέπτες, climatronic (1-ζώνη), full link συνδεσιμότητα, 4 ηχεία, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8,25 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια και Seat Connect.

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Skoda Scala1.0 TSI 95 PS Ambition 18.500 ευρώ
Seat Leon 1.0 TSI 110 PS Business 19.380 ευρώ

Η τιμή του Skoda Scala ξεκινά από τα 18.500 ευρώ στο βασικό πακέτο εξοπλισμού Ambition με τον 1.000αρι TSI κινητήρα με απόδοση 95 ίππων κι 5αρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ως standard βρίσκουμε έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων «MAXI DOT», cruise control, σύστημα Start-Stop με ανάκτηση ενέργειας, μπροστινό σύστημα προειδοποίησης κινδύνου, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, εμπρός καθίσματα με οσφυική ρύθμιση, 8 ηχεία, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, πλευρικούς αερόσακους εμπρός κι αερόσακο κεφαλής τύπου κουρτίνας, κλιματισμό, εμπρός και πίσω LED φωτιστικά σώματα, θύρα USB και ζάντες 16 ιντσών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε