Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Corolla Cross και Toyota C-HR, συγκρίνονται σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, ασφάλεια, εξοπλισμό, εγγυήσεις και τιμές. Ποιο μικρομεσαίο SUV της Toyota είναι καλύτερο;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Corolla Cross και Toyota C-HR, συγκρίνονται σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, ασφάλεια, εξοπλισμό, εγγυήσεις και τιμές. Ποιο μικρομεσαίο SUV της Toyota είναι καλύτερο;

Toyota Corolla Cross VS Toyota C-HR Συγκριτικό

Διαβάστηκε από 12723 αναγνώστες - 17/10/2022

Μικρομεσαίο SUV βενζίνης! Toyota Corolla Cross και Toyota C-HR, συγκρίνονται σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, ασφάλεια, εξοπλισμό, εγγυήσεις και τιμές. Ποιο μικρομεσαίο SUV της Toyota είναι καλύτερο;

Toyota Corolla Cross ή Toyota C-HR;

Toyota Corolla Cross και Toyota C-HR, φαινομενικά έχουν την ίδια «συνταγή».Ένα συγκριτικό μικρομεσαίων SUV, σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, ασφάλεια, εξοπλισμό, εγγυήσεις και τιμές, θα βγάλει τον νικητή! Είναι δίλιτρα, υβριδικά και ανήκουν στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Δεν απευθύνονται όμως στο ίδιο κοινό. Βάζουμε τα δύο μοντέλα σε αντιπαράθεση και σας παρουσιάζουμε τις διαφορές τους.

H Toyota Corolla Cross είναι το νέο υβριδικό οικογενειακό SUV της εταιρείας, το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Toyota C-HR. Είναι λογικό να δημιουργούνται διλήμματα στους πιθανούς αγοραστές, σχετικά με το ποιο από τα δύο μοντέλα να επιλέξουν. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της Corolla Cross και του C-HR; Ποιο αποτελεί καλύτερη επιλογή για έναν οικογενειάρχη; Ήρθε η ώρα να δούμε τα αποτελέσματα που έχουν οι φαινομενικά παρόμοιες «συνταγές».

Η Toyota Corolla Cross και το Toyota C-HR είναι διαθέσιμα αποκλειστικά με υβριδικούς κινητήρες, με την πρώτη να προσφέρεται προς ώρας μόνο με δίλιτρο μοτέρ, το οποίο αποδίδει 197 ίππους. Για τη σύγκριση επιλέξαμε το Toyota C-HR στην έκδοση με τον κινητήρα επίσης 2.000 κυβικών, με ισχύ 184 άλογα. Η Toyota Corolla Cross έχει τιμή από 31.200 ευρώ στην προσθιοκίνητη εκδοχή της στο πακέτο Active Plus, ενώ το δίλιτρο Toyota C-HR κοστίζει 32.110 ευρώ, στην έκδοση C-LUB.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ας δούμε πρώτα τις διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει η Toyota Corolla Cross και το Toyota C-HR!



 

Μάρκα/Μοντέλο TOYOTA COROLLA CROSS TOYOTA C-HR
Έκδοση μοντέλου TOYOTA COROLLA CROSS 2.0 HYBRID 197 PS 4x2 TOYOTA C-HR 2.0 HSD 184 PS e-CVT
Είδος Κινητήρα Hybrid Hybrid
Κυβικά (κ.εκ.) 1987 1987
Ιπποδύναμη (PS) 197 184
Κιβώτιο CVT CVT
Διαστάσεις αμαξώματος (χλστ.)    
Μήκος (μέτρα) 4,46 4,39
Πλάτος (μέτρα) 1,83 1,80
Ύψος (μέτρα) 1,62 1,57
Μεταξόνιο (μέτρα) 2,64 2,64
Ρεζεβουάρ (λίτρα) 43 43
Απόσταση από το έδαφος (εκατ.) 160 148
Βάρος, με οδηγό 75 κιλών (κιλά) 1970 1485
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 436 358
Τόσο η Toyota Corolla Cross, όσο και το Toyota C-HR, διαθέτουν τον ίδιο βενζινοκινητήρα 2.000 κυβικών και κιβώτιο ταχυτήτων eCVT μίας σχέσης. Το υβριδικό σύστημα της Corolla Cross είναι το ολοκαίνουργιο, 5ης γενιάς της Toyota, γεγονός κάνει το νέο SUV να έχει μεγαλύτερη συνδυαστική ιπποδύναμη (197 άλογα έναντι 184 του C-HR).

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις της Toyota Corolla Cross και ο «παραδοσιακός» SUV σχεδιασμός την καθιστούν καλύτερη για οικογένειες, τόσο λόγω του πιο ευρύχωρου πορτ-μπαγκάζ, όσο και λόγω του αυξημένου χώρου για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Στον αντίποδα, το Toyota C-HR, που παραπέμπει σε coupe κατασκευές, απευθύνεται σε όσους αποζητούν ένα πιο στυλάτο όχημα και είναι πρόθυμοι να κάνουν μερικές παραχωρήσεις στον τομέα της ευρυχωρίας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Toyota Corolla Cross απέχει 16 εκατοστά από το έδαφος ενώ το Toyota C-HR 14,8 εκατοστά, γεγονός που κάνει το νέο SUV πιο κατάλληλο για εκτός δρόμου χρήση.
 

Η Toyota Corolla Cross έχει καλύτερες επιδόσεις από το Toyota C-HR και μικρότερη κατανάλωση



 

Μάρκα/Μοντέλο TOYOTA COROLLA CROSS TOYOTA C-HR
Επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα (δλ) 7,7 8,2
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 180 180
Κατανάλωση Κατασκευαστή (λίτρα/100 χλμ.) 5 5,3
Εκπομπές ρύπων CO2 (γρ./χλμ) 114 118
Νόρμα EU EU6 EU6
Εγγύηση (χρόνια) 6 6
Χάρη στο πιο εξελιγμένο σύστημα υβριδισμού της Toyota Corolla Cross, το μοντέλο έχει χαμηλότερη κατανάλωση, 5 λίτρα/100 χλμ σε μικτό κύκλο σύμφωνα με την εταιρεία, συγκριτικά με τα 5,3 λίτρα/100 χλμ του Toyota C-HR.

Η Toyota Corolla Cross είναι επίσης ελαφρώς γρηγορότερη, μιας και χρειάζεται 7,7 δλ. για το 0-100 χλμ/ώρα, με το C-HR να ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 8,2 δευτερόλεπτα.

Αμφότερα τα μοντέλα έχουν 6 χρόνια εγγύηση, με αυτή των μπαταριών να μπορεί να φτάσει έως και τα 11 έτη.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε