Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Χιλιάρια βενζίνης με 15.300 ευρώ: Hyundai i20 VS Nissan Micra
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χιλιάρια βενζίνης με 15.300 ευρώ: Hyundai i20 VS Nissan Micra

Διαβάστηκε από 19570 αναγνώστες - 3/2/2022

Το Hyundai i20 στην έκδοση των 100 ίππων έχει την ίδια τιμή με το Nissan Micra με 92 άλογα. Συγκρίνουμε τα 2 δημοφιλή μοντέλα της μικρής κατηγορίας και βλέπουμε τι τα κάνει να ξεχωρίζουν. Εσύ ποιο θα αγόραζες;

Η μικρή κατηγορία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, αφού τα μοντέλα που ανήκουν σε αυτήν έχουν μεγαλώσει σε σχέση με το παρελθόν και συνδυάζουν τις «μαζεμένες» διαστάσεις με την αυξημένη ευρυχωρία. Παράλληλα, οι χιλιάρηδες turbo κινητήρες έχουν ικανοποιητική ισχύ και χαμηλή κατανάλωση, κάνοντας τα αυτοκίνητα κατάλληλα και για άνετη κίνηση εκτός πόλης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Δύο best-seller μοντέλα με βενζινοκινητήρες 1 λίτρου και τιμή λίγο πάνω από τα 15.000 ευρώ είναι το Hyundai i20 και το Nissan Micra. Συγκρίνουμε τους 2 μικρούς Ασιάτες και βλέπουμε που υπερτερεί ο κάθε ένας.

Με 15.290 ευρώ παίρνεις Hyundai i20 με 100 ίππους ή Nissan Micra με 92

Τα δύο μοντέλα έχουν ακριβώς την ίδια τιμή, 15.290 ευρώ, στην βασική έκδοση με turbo κινητήρα 1000 κυβικών και χειροκίνητο κιβώτιο.
Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή
Hyundai i20 100 PS Fresh 15.250 ευρώ
Nissan Micra 92 PS Energy 15.290 ευρώ
Το Hyundai i20 έχει ισχύ 100 ίππους, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και στο βασικό πακέτο εξοπλισμού Fresh περιλαμβάνει Air Condition, cruise control, συναγερμό, αισθητήρες φωτός, ηχοσύστημα με σύνδεση bluetooth, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας με προειδοποίηση εκτροπής, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα σε χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες με ανίχνευση πεζών, αναγνώριση ορίου ταχύτητας και αυτόματη μεγάλη σκάλα.

Το Nissan Micra αποδίδει 92 ίππους και διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης Energy βρίσκουμε Air Condition, αυτόματο φρενάρισμα, αισθητήρες φωτός, μαξιλάρι γονάτων για τα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα με σύνδεση bluetooth και θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός.

Εντυπωσιακή εμφάνιση για το Hyundai i20, κομψή και μοντέρνα για το Nissan Micra

Εντυπωσιακή εμφάνιση για το Hyundai i20, κομψή και μοντέρνα για το Nissan Micra

Αμφότερα τα μοντέλα έχουν μοντέρνο σχεδιασμό, που τα κάνει να ξεχωρίζουν από μακριά.

Το Hyundai i20 της 3ης γενιάς έχει εντυπωσιακό παρουσιαστικό, που υιοθετεί την σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας που ονομάζεται «Sensuous Sportiness» και διακατέχεται από αιχμηρές επιφάνειες. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός καταλήγουν στη μεγάλη κεντρική μάσκα, ενώ τα πίσω έχουν εξίσου ξεχωριστή εμφάνιση και ενώνονται μεταξύ τους από μία λεπτή ρίγα, δημιουργώντας ένα μοντέρνο συνολικό αποτέλεσμα.

Το Nissan Micra διακρίνεται για την «αιχμηρή» σχεδίαση, η οποία διακατέχεται από ευθείες γραμμές που τέμνονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μία δυναμική εμφάνιση. Εμπρός κυριαρχεί η μάσκα «V-motion» που αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» των μοντέρνων Nissan. Ο σχεδιασμός στο πλάι και πίσω εντυπωσιάζει, χωρίς να γίνεται υπερβολικός.




Πιο ευρύχωρη η καμπίνα του Hyundai i20 και με 52 λίτρα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ

Αντίστοιχα ξεχωριστή και μοντέρνα είναι η εμφάνιση στην καμπίνα των δύο μοντέλων.
Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου Hyundai i20, αυτό είναι ποιοτικό, σύγχρονο και ευρύχωρο. Τα πλαστικά στο ταμπλό είναι μεν σκληρά, αλλά η συναρμολόγησή τους είναι καλή και η καμπίνα διακατέχεται από υψηλή εργονομία, μοντέρνα εμφάνιση και «αύρα» τεχνολογίας.
Η ευρυχωρία του Hyundai i20 είναι κορυφαία για την κατηγορία τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Στο εσωτερικό χωρούν με άνεση 4 επιβάτες, αφού το πλάτος του πίσω καθίσματος είναι 137 εκατοστά, με τον «αέρα» για τα γόνατα των πίσω να είναι 13,8 εκατοστά και το χώρο για τα κεφάλια τους 4,2 εκατοστά. Το πορτ-μπαγκάζ είναι επίσης μεγάλο, με όγκο 352 λίτρα, ενώ παράλληλα έχει μεγάλο άνοιγμα.
Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Χώρος Αποσκευών Πλάτος πίσω Γόνατα πίσω Κεφάλια πίσω
Hyundai i20 100 PS Fresh 352 λίτρα 137 εκ. 13,8 εκ. 4,2 εκ.
Nissan Micra 92 PS Energy 300 λίτρα 130 εκ. 7,1 εκ. 2 εκ.
Περνώντας στο Nissan Micra παρατηρούμε πως το εσωτερικό είναι μοντέρνο, καλοσχεδιασμένο και διαθέτει επενδύσεις που ικανοποιούν με την ποιότητα τους. Η συναρμογή της καμπίνας είναι στιβαρή, ενώ παράλληλα έχει δοθεί προσοχή στην εργονομία. Όπως συμβαίνει και στο Hyundai i20, από τον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης λείπει η οθόνη του infotainment στο ταμπλό.
Το Nissan Micra μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 ενήλικες επιβάτες, αφού η καμπίνα του εκτός από εργονομική, είναι και ευρύχωρη. Το πίσω κάθισμα έχει πλάτος 130 εκατοστά, ενώ οι επιβάτες έχουν 7,1 εκατοστά διαθέσιμα για τα γόνατα τους και 2 εκατοστά διαθέσιμα για τα κεφάλια τους. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός είναι ικανοποιητικός και έχει όγκο 300 λίτρα.

Συνολικά, οι ψηλοί της παρέας θα εκτιμήσουν περισσότερο το Hyundai i20, ειδικά αν πρέπει να καθίσουν πίσω, αφού το κορεάτικο μοντέλο διαθέτει σχεδόν το «διπλάσιο» αέρα για γόνατα και πόδια.

Το Nissan Micra καίει 1,5 λίτρα/100χλμ λιγότερο

Το Nissan Micra καίει 1,5 λίτρα/100χλμ λιγότερο

Στον τομέα των κινητήρων, τόσο το Hyundai i20, όσο και το Nissan Micra, διαθέτουν τρικύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα 1 λίτρου.

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Αλογα 0-100 χλμ/ώρα Κατανάλωση
Hyundai i20 100 PS Fresh 100 10,8 δλ. 7,5 λτ/100 χλμ
Nissan Micra 92 PS Energy 92 11,3 δλ. 6 λτ/100 χλμ
Το μοτέρ του Hyundai έχει ισχύ 100 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ο κινητήρας έχει πολιτισμένη λειτουργία και διαθέτει ροπή τόσο στο χαμηλό, όσο και στο μεσαίο φάσμα στροφών. Ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα είναι 10,8 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωση, σε πραγματικό μικτό κύκλο αγγίζει τα 7,5 λτ/100 χλμ.

Κάτω από το καπό του Micra υπάρχει ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ, απόδοσης 92 ίππων, και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων. Η ελαστική λειτουργία του μοτέρ και η μακριά κλιμάκωση του σασμάν συντελούν στην χαμηλή κατανάλωση, που αγγίζει τα 6 λτ/100 χλμ και καθιστά το μικρό Nissan ως το Βασιλιά της οικονομίας. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 11,3 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα είναι 178 χλμ/ώρα.



Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ανάρτηση που κλίνει προς τη σφικτή ρύθμιση, κάτι που παρέχει επιπλέον σιγουριά στον οδηγό για να κινηθεί γρήγορα σε επαρχιακούς δρόμους και εθνικές οδούς.
Το Hyundai i20 διαθέτει γόνατα MacPherson εμπρός και ημιάκαμπτο πίσω άξονα, και η ανάρτηση έχει ευχάριστα σφικτή αίσθηση. Παρόλα αυτά είναι άνετη και απορροφά ικανοποιητικά τις ανωμαλίες και τις κακοτεχνίες στο οδόστρωμα. Το τιμόνι είναι ελαφρύ, κάτι που δείχνει την αστική φύση του μοντέλου και εξυπηρετεί στις μανούβρες και το παρκάρισμα εντός πόλης. Φεύγοντας από το άστυ, το Hyundai i20 έχει στιβαρό «πάτημα» και δεν παρουσιάζει μεγάλες κλίσεις σε δρόμους με στροφές.

Το Nissan Micra διαθέτει επίσης το συνδυασμό MacPherson εμπρός- ημιάκαμπτου άξονα πίσω. Εδώ, ο χαρακτήρας είναι ακόμα πιο δυναμικός και οδηγοκεντρικός, και το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο βαρύ, κάτι που σε συνδυασμό με την σφικτή ανάρτηση, κάνει το μικρό της Nissan ιδιαίτερα απολαυστικό σε δρόμους με στροφές. Οι κλίσεις είναι μικρές, και όταν εμφανίζονται δεν τρομάζουν, αλλά περισσότερο ενημερώνουν τον οδηγό για τους ρυθμούς που κινείται. Παρόλα αυτά, οι λακκούβες του δρόμου απορροφούνται σωστά, δείχνοντας πως η εταιρεία δεν έχει αμελήσει τον τομέα της άνεσης.

 

Συμπέρασμα

Τόσο το Hyundai i20, όσο και το Nissan Micra, είναι δύο αυτοκίνητα που έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ενώ διαθέτουν ξεχωριστή και μοναδική εμφάνιση.

Το Hyundai i20 των 100 ίππων συνδυάζει τη μεγαλύτερη δυνατή ευρυχωρία με πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας και ανάρτηση που ικανοποιεί τόσο μέσα στην πόλη, όσο και εκτός. Οι 8 ίπποι παραπάνω έχουν αντίκρυσμα στις επιδόσεις, και σίγουρα θα βοηθήσουν στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο.
Το Nissan Micra με τα 92 άλογα από την άλλη αποδεικνύεται ιδιαίτερα φειδωλό στα καύσιμα, αφού καίει 1,5 λίτρο/100 χλμ λιγότερο σε σχέση με το Hyundai, ποσό που δεν περνάει απαρατήρητο. Η σφικτή ανάρτηση με την ουδέτερη συμπεριφορά θα ικανοποιήσει τα πιο ανήσυχα πνεύματα που αποζητούν ένα αυτοκίνητο με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.

Με 15.290 ευρώ αγοράζεις Hyundai i20 με 100 άλογα, ή Nissan Micra με 92.
Το i20 κερδίζει σε χώρους, αλλά το Micra καίει λιγότερο.
Τι αξιολογείς παραπάνω στην καθημερινή χρήση;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε