Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Corvette Stingray: η απαγορευμένη αγάπη του νέου πλανητάρχη

13/11/2020

Γνωρίζατε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν θα μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει το αυτοκίνητό του; Κρίμα, γιατί δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά η ανοιχτή Chevrolet Corvette Stingray.

Συνηθίζεται ο εκάστοτε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων να αποκαλείται άτυπα ως ο νέος πλανητάρχης. Εδώ και μερικές ημέρες, νεοκλεγείς 46ος πρόεδρος της χώρας είναι ο Τζο Μπάιντεν. Τον Ιανουάριο του 2021 θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, ωστόσο θα αναγκαστεί να στερηθεί μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής του, για την οποία... σκέφτηκε να θυσιάσει ακόμη και το αξίωμα του Προέδρου!
 
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να με πείσουν να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά υπάρχει και ένας ισχυρός που με αποτρέπει. Μου αρέσει να παίρνω μία Corvett Z06 και να επιταχύνω στα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα», είχε αστειευτεί προ μερικών χρόνων και τελικά ο φόβος του επιβαιβαιώθηκε. Πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΗΠΑ απαγορεύεται να οδηγούν αυτοκίνητο σε δημόσιους δρόμους για λόγους ασφαλείας (η δολοφονία του Τζον Κένεντι ήταν καθοριστική για τον κανόνα), συνεπώς ο Μπάιντεν θα αναγκαστεί να... παραδώσει τα κλειδιά του.
 


Και δεν μιλάμε για ένα τυχαίο αυτοκίνητο αλλά για μία ανοιχτή Chevrolet Corvette Stingray από το μακρινό 1967! Ένα μοντέλο το οποίο κατασκευάστηκε το 1967 συνολικά σε 14.436 κομμάτια κάμπριο, από τα συνολικά 22.940 μοντέλα της ίδιας έκδοσης.Εκείνη την χρονιά ο 77χρονος ηγέτης των Δημοκρατικών έλαβε το συγκεκριμένο σπορ από τον πατέρα του ως δώρο γάμου. Το πανέμορφο πράσινο cabriolet των καφέ δερμάτινων καθισμάτων είναι εφοδιασμένο με έναν μεγάλο L79 V8 κινητήρα, σχεδόν 5,4 λίτρων, ο οποίος χαρίζει ιπποδύναμη περίπου 350 άλογα. Επιταχύνει στα 0-100 σε 5,8 δευτερόλεπτα, έχει 5358 κυβικά και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 244 χλμ/ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων ενώ το τότε κόστος του έφτανε τα 5.600 δολάρια (σημερινή αξία 4.736 ευρώ).
 
Το... μικρόβιο της λατρείας των αυτοκινήτων μεταδόθηκε από τον πατέρα του ο οποίος εργαζόταν ως διευθυντής πωλήσεων σε μία αντιπροσωπεία της Chevrolet. Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, άλλωστε, έχει τονίσει πως είναι λάτρης της ταχύτητας. Εξάλλου, θυμάται δημοσίως το αυτοκίνητο που είχε στο πρώτο του ραντεβού, μία Plymouth 1951!


 
Η ανοιχτή Chevrolet Corvette Stingray βρίσκεται σε γκαράζ στην κατοικία του νέου προέδρου στο Delaware.  Βέβαια, το αυτοκίνητο, γενικά αλλά και ειδικά, δεν συνοδεύεται μόνο από καλές στιγμές καθώς είναι έντονες οι δυσάρεστες οικογενειακές αναμνήσεις που προκαλεί στην οικογένεια Μπάιντεν. Πρώτα από όλα, όπως έχει τονίσει ο ίδιος, φέρνει στο μυαλό τον πατέρα και τον μεγαλύτερο γιο του, Μπο. Ο τελευταίος πέθανε  το 2015 από όγκο στον εγκέφαλο και εξίσου μεγάλος φαν της Corvette. Επιπλέον, «θυμίζει» τον θάνατο της πρώτης του συζύγου Neilia και της 13χρονης κόρης του Naomi το 1972 σε τροχαίο δυστύχημα.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει σε αρκετές περιστάσεις ότι το μόνο πράγμα που σιχαίνεται στην δουλειά του είναι η συγκεκριμένη απαγόρευση. Τι θα κάνει όμως τελικά την κάμπριο Chevrolet Corvette Stingray; Μέσα των ΗΠΑ αναφέρουν ότι ίσως την πουλήσει (76.000 ευρώ το εκτιμώμενο κόστος) για να δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς τα χρήματα. Βέβαια, μοντέλα της Chevrolet του 1967 είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε δημοπρασίες. Αντίστοιχο  μοντέλο, το οποίο είχε αρχικά στην κατοχή του ο γνωστός αστροναύτης Νιλ Άρμοστρονγκ, πωλήθηκε το 2012 στο e-Bay κάτι παραπάνω από 250.000 δολάρια!
 
Ίσως, ο Τζο Μπάιντεν επιλέξει την κρατήσει για μερικές... κρυφές βόλτες. Εξάλλου, οι αγάπες δεν κρύβονται.
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις