Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια διάσημα αυτοκίνητα ξεκίνησαν από ταπεινές και άγνωστες ρίζες;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια διάσημα αυτοκίνητα ξεκίνησαν από ταπεινές και άγνωστες ρίζες;

Διαβάστηκε από 17953 αναγνώστες - 28/9/2023

Πολλά από τα πασίγνωστα αυτοκίνητα της εποχής μας έχουν τις ρίζες τους σε αφανή μοντέλα, τα οποία ξεχάστηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Εσείς θυμάστε τα παρακάτω οχήματα που έκαναν την αρχή για την μετέπειτα πετυχημένη πορεία των απογόνων τους;

Πολλά διάσημα αυτοκίνητα ξεκίνησαν από ταπεινές και άγνωστες ρίζες, πριν εξελιχθούν σε θρυλικά και επιτυχημένα μοντέλα, που τα γνωρίζουν άπαντες ανά την υφήλιο. Η περιορισμένη διάθεση πολλών οχημάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη του διαδικτύου στις παλαιότερες εποχές, σήμαινε πως ορισμένα αυτοκίνητα θα έμεναν στην αφάνεια, και θα γίνονταν γνωστά αρκετά χρόνια αργότερα, μέσω των βιβλίων ιστορίας, των βιντεοπαιχνιδιών και διάφορων άρθρων στο internet.
Κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν και παρουσιάζουμε τα αυτοκίνητα που αποτέλεσαν τις ρίζες των μελλοντικών, διάσημων οχημάτων που γνωρίζουμε όλοι σήμερα.


 
1) Chevrolet Corvette C1
Η πρώτη γενιά της Chevrolet Corvette, του διθέσιου θρύλου της αυτοκίνησης, δημιουργήθηκε το 1953 και τα πρώτα 2 χρόνια είχε μόνο εξακύλινδρους κινητήρες.

Ο σχεδιαστής της, ο εμβληματικός Harley Earl που ήταν λάτρης των sport αυτοκινήτων, είχε παρατηρήσει πως οι Αμερικάνοι στρατιώτες που επέστρεφαν από την Ευρώπη μετά τον Β" Παγκόσμιο Πόλεμο έφερναν μαζί τους διάφορα MG, Jaguar και Alfa Romeo, που παρόμοια δεν υπήρχαν στην Αμερική. Το μόνο διαθέσιμο μοντέλο ήταν το Nash-Healey, το οποίο είχε ευρωπαϊκό αμάξωμα.
Έτσι, ο κ. Earl έπεισε την GM πως έπρεπε να κατασκευάσει ένα αμιγώς αμερικάνικο sport όχημα. Καλως όρισες Chevrolet Corvette C1.
 
Τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν αρκετές ατέλειες, και σημείωσαν λιγότερες πωλήσεις από τις αναμενόμενες. Ως αποτέλεσμα, η Corvette παραλίγο να καταργηθεί, αλλά ευτυχώς η GM αποφάσισε να κάνει βελτιώσεις στα μοντέλα των επόμενων ετών, και η μετέπειτα ιστορία που ακολούθησε είναι γνωστή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις