Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Ολοταχώς για φυσικό αέριο η VW

Διαβάστηκε από 2018 αναγνώστες - 4/5/2017

H VW έχει θέσει στόχο για πάνω από 1 εκατ αυτοκίνητα της με φυσικό αέριο από το 2025 και μόλις έκανε το πιο σημαντικό της βήμα.

Η Volkswagen κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το φυσικό αέριο (CNG), μετά και την υπογραφή συμφώνου με σταθμούς τροφοδότησης καυσίμου φυσικού αερίου για να επεκτείνει τη χρήση του στην Ευρώπη.

Για αρχή θα επικεντρωθεί στην Γερμανία, όπου έχει βάλει στόχο να αυξηθεί η χρήση αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο στο 1 εκατ από το 2025. Για να στηριχτεί η αύξηση αυτή, είναι απαραίτητο, να διπλασιαστούν οι σταθμοί ανεφοδιασμού CNG από 900 σε 2.000.

Η προσπάθεια θα περιλαμβάνει αυτοκίνητα, φορτηγά και μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις.

Ο Dr. UIlrich Eichorn, επικεφαλής της Έρευνας και Ανάπτυξης της Volkswagen δήλωσε: « O Όμιλος Volkswagen αναγνωρίζει τη σημαντική κοινωνική του ευθύνη όσον αφορά την εξέλιξη των καυσίμων που χρησιμοποιούμε, ώστε να γίνει η μάρκα πιο φιλική προς το περιβάλλον»

Το CNG είναι μια καθαρότερη πηγή καυσίμων σε σύγκριση με τη βενζίνη ή το ντίζελ ενώ το καύσιμο μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμο χάρη στις νέες τεχνικές συγκομιδής. Με τα ηλεκτρικά οχήματα να βελτιώνονται τόσο στην αυτονομία που προσφέρουν  και να γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή,  το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα πλάνα της VW, μπορεί να προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη λύση μέχρι η ηλεκτρική τεχνολογία να φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις