Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Στο «σφυρί» 15 θρύλοι της Mitsubishi

19/3/2021

Στην πώληση 15 αυτοκινήτων της προχωρά η επίσημη αντιπροσωπεία της Mitsubishi Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσά τους θρύλοι όπως το «Tommi Makinen», το 3000GT και όχι μόνο. Λάτρεις της «Ιαπωνικής Σχολής», σπεύσατε!

Πέρα από δημοπρασίες μεμονωμένων αυτοκινήτων, στο παρελθόν έχουμε συναντήσει κι άλλες περιπτώσεις όπου μία ολόκληρη συλλογή έβγαινε στο σφυρί. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δε μιλάμε για κάποιον ιδιώτη, αλλά για την ίδια την Mitsubishi και, πιο συγκεκριμένα, την επίσημη αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θέτει σε δημοπρασία το σύνολο των ιστορικών αυτοκινήτων και όχι μόνο που έχει στην κατοχή της.

Όπως μπορείτε να δείτε, κάθε ένα από τα αυτοκίνητα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το μεγαλύτερο βέβαια να καταλαμβάνεται από το Mitsubishi Lancer Evo «Tommi Makinen», το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου η ιαπωνική εταιρεία να τιμήσει τον τέταρτο τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ραλλυ. Δίπλα του στέκονται και άλλες κορυφαίες ειδικές εκδόσεις, όπως για παράδειγμα το MR FQ-360 HKS, αλλά και το FQ-440 MR της δέκατης γενιάς.



Για τους λάτρεις των σκληροπυρηνικών «off-road» υπάρχουν στη συγκεκριμένη συλλογή αυτοκίνητα όπως ένα Jeep που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Mitsubishi λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο (Mitsubishi Jeep CJ-3B), αλλά και το πιο σύγχρονο Mitsubishi L200 Desert Warrior.

Η συλλογή ολοκληρώνεται και με άλλα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας από το παρελθόν, όπως για παράδειγμα το 3000GT, ή Starion. Η διαδικτυακή δημοπρασία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου και, εκτός των 15 αυτοκινήτων, θα δημοπρατηθούν και 36 σπάνιες ιστορικές πινακίδες, όπως για παράδειγμα η «K3000GT» που είναι τοποθετημένη στο ομώνυμο μοντέλο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις