Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Volvo: Παράκαμψη του περιοριστή τελικής ταχύτητας

19/10/2020

Η απόφαση της Volvo να μειώσει με περιοριστή τελικής ταχύτητας, όλα τα νέα της μοντέλα στα 180 χλμ./ώρα με σκοπό να ενισχύσει την ασφάλεια των αυτοκινήτων της, δεν πήγε καλά με όλους τους πελάτες της. Όμως η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με Γερμανική εταιρία βελτιωτών, βρήκε τη λύση.

Η εν λόγω εταιρεία ονομάζεται Heico Sportiv και κατάφερε να αυξήσει την τελική ταχύτητα διάφορων μοντέλων της Volvo. Η Heico αρχικά επικεντρώνεται στα πιο ισχυρής απόδοσης μοντέλα της Volvo, αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει αναβαθμίσεις στους κόφτες και μικρότερων εκδόσεων στο μέλλον.



Σύμφωνα με τον βελτιωτή, η τεχνολογία e motion που χρησιμοποιείται από τη Volvo για να αυξήσει την ισχύ σε διάφορα μοντέλα της, είναι επίσης αποτελεσματική στην αύξηση της τελικής κατά 30 με 70 χλμ./ώρα . Με άλλα λόγια, το νέο λογισμικό αυξάνει την τελική ταχύτητα ενός οχήματος σε σχέση με την αρχική του.

Για παράδειγμα, το S60 T8 Polestar είχε τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα πριν από την εισαγωγή του περιοριστή των 180 χλμ./ώρα. Χάρη στην αύξηση ταχύτητας 70 χλμ./ώρα, μπορεί να φτάσει και πάλι στα 250 χλμ./ώρα .



Η τιμή για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας e motion στα μοντέλα 40 της Volvo ξεκινά από 1.112 € για βενζινοκίνητα και diesel και από 1.198 € για υβριδικά μοντέλα. Αντίστοιχα οι εκδόσεις 60 διατίθενται από 1.284 € για βενζινοκίνητα και diesel και από 1.370 € για υβριδικά. Τέλος οι αναβαθμισμένες εκδόσεις 90 της Volvo ξεκινούν από 1.456 € για βενζινοκίνητα και diesel και για υβριδικά μοντέλα από 1.543 ευρώ. Η Heico περιλαμβάνει εγγύηση 60 μηνών, αλλά μένει να δούμε αν η αναβάθμιση του λογισμικού ακυρώνει την τυπική εγγύηση της Volvo.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις