Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
300 παραβάσεις «κόκκινου» την ημέρα στην Ποσειδώνος

300 παραβάσεις «κόκκινου» την ημέρα στην Ποσειδώνος

26/5/2022

Σε διασταύρωση της Ποσειδώνος οι οδηγοί παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη 300 φορές την ημέρα, όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

300 παραβάσεις σε μια μέρα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε πάνω στο θέμα της οδικής ασφάλειας του Λεκανοπεδίου μιλώντας στο 5ο συνέδριο Auto Forum.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης μίλησε για την εγκατάσταση καμερών που καταγράφουν όσα οχήματα παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, κάτι το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι δύο πρώτες από αυτές, τοποθετήθηκαν σε διασταύρωση της Λ. Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς σε εκείνο το σημείο όπως δηλώνει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αλλά και η ΕΛ.ΑΣ, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.
 

Θα μπουν και σε άλλα σημεία της Αττικής

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη: «Τα πρώτα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς τα συστήματά μας καταγράφουν από 250 έως 300 παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη, σε μία μόνο διασταύρωση. Στο επόμενο διάστημα τα τεχνικά μέσα καταγραφής τροχαίων παραβάσεων θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΛΑΣ συμβαίνουν συχνά ατυχήματα».
 

Τα πρόστιμα της παράβασης

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως οι παραβιάσεις του «κόκκινου» έχουν μειωθεί σημαντικά στο εν λόγο σημείο, αφού πριν τη παρουσία των καμερών, γινόντουσαν σχεδόν 800 παραβάσεις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με όσα ορίζει ο ΚΟΚ, η παράβαση ερυθρού σηματοδότη τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, καθώς και με 9 βαθμούς ποινής στο point system.



Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να μην περνάνε με κόκκινο?
300 παραβάσεις σε μία μέρα κατέγραψε η κάμερα.
Πριν την αντιληφθούν οι οδηγοί, ήταν 800.
Αναμένεται να μπουν κι άλλες.
Πόσο πιο αυστηρά πρέπει να γίνουν τα μέτρα για μία τέτοια παράβαση;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε