Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Fiat 500 Dolcevita: Σαν ταινία παλιά!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Fiat 500 Dolcevita: Σαν ταινία παλιά!

Διαβάστηκε από 20332 αναγνώστες - 18/8/2022

Γεμάτο elegant χαρακτηριστικά, τεχνολογία από το σήμερα, στοιχεία από το χθες και σχεδίαση που ενώνει το ρετρό με το σύγχρονο, το Fiat 500 Dolcevita κλέβει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Τον Ιούλιο του 1957 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πανέμορφο 500αρι, που από την πρώτη στιγμή άρχισε να γράφει την δικιά του πετυχημένη ιστορία και να αγαπιέται ιδιαίτερα από το αγοραστικό κοινό. To 2007, η Fiat αναβίωσε το μοντέλο με απόλυτη επιτυχία, κάτι που αποτυπώνεται και στις πωλήσεις του αναγεννημένου 500, καταφέρνοντας να συνδυάσει την φινέτσα και την αισθητική του παρελθόντος με τη σύγχρονη τεχνολογία και τις απαιτήσεις του σήμερα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Απόρροια της πετυχημένης πορείας του, πριν μερικούς μήνες, η Fiat παρουσίασε την ανανεωμένη γκάμα του 500 με τέσσερις νέες εκδόσεις. Στα χέρια μας βρέθηκε η ολοκαίνουργια έκδοση Dolcevita, που κατάφερε να αναβιώσει στον απόλυτο βαθμό την glamour αισθητική των 50s, μέσα από ένα υπερσύγχρονο μοντέλο που εφοδιάζεται με ήπια υβριδικό σύνολο.
 
Χρωμιωμένες λεπτομέρεις και πανοραμική ηλιοροφή
Η ρετρό σχεδίαση κυριαρχεί στο Fiat 500 από την πρώτη στιγμή της αναγέννησης του και η ιταλική εταιρία δεν σκοπεύει να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή. Στην έκδοση Dolcevita, το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα του 500αριου θα συναντήσουμε πολλές χρωμιωμένες λεπτομέρειες, που αποτελούν φόρο τιμής  στο glamour look της δεκαετίας του 1950. Το πλαίσιο της μάσκας, οι χειρολαβές, οι  προφυλακτήρες και η πίσω πόρτα έχουν αποκτήσει τη δική του «ασημένια» λάμψη, με το λογότυπο «Dolcevita» στο εμπρός φτερό να φωνάζει το όνομα της έκδοσης. Το φινετσάτο εξωτερικό look συμπληρώνουν ιδανικά οι 16αρες ζάντες ελαφρού κράματος και η στάνταρ μεγάλη φιμέ πανοραμική ηλιοροφή.
 
Εντυπωσιακά καθίσματα και χρωματιστή φάσα στο ταμπλό
Εσωτερικά, η σχεδίαση συνεχίζει να ακολουθεί τη ρετρομοντέρνα αισθητική, με το ταμπλό να είναι βαμμένο στο χρώμα του αυτοκινήτου.  Στη θέση των οργάνων υπάρχει μια έγχρωμη ΤFT οθόνη 7 ιντσών, που έχει αναλάβει να πληροφορεί τον οδηγό για τις συνθήκες οδήγησης και τη στάθμη της μπαταρίας. Το τιμόνι είναι από τεχνόδερμα και διαθέτει χρωμιωμένες λεπτομέρειες, καθώς και 8 πλήκτρα έλεγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει το ηχοσύστημα UConnect με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, το οποίο είναι  συμβατό με Apple CarPlay και  Android Auto. Το Fiat 500 Dolcevita είναι εφοδιασμένο με καθίσματα Μatelassé, που σύμφωνα με την εταιρία, αποτίουν φόρο τιμής στον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει σχετικά εύκολα 4 ενήλικες, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 185 λίτρα, ικανοποιητικός αριθμός για το χαρακτήρα και το μέγεθος του αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε