Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

8 εκατομμύρια κιβώτια ταχυτήτων με «υπογραφή» Skoda

21/7/2021

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οκτώ εκατομμύρια κιβώτια ταχυτήτων έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο της Skoda στην πόλη Mlada Boleslav της Τσεχίας.

Το 2000, το εργοστάσιο της Skoda στην πόλη Mlada Boleslav της Τσεχίας ξεκίνησε να παράγει χειροκίνητα κιβώτια πέντε ή έξι ταχυτήτων, όχι μόνο για τις ανάγκες των δικών της οχημάτων, αλλά και για αυτά που πωλούνται από τις άλλες μάρκες του Ομίλου VW, όπως οι Volkswagen, Audi και SEAT.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Πλέον 21 χρόνια μετά το εν λόγω εργοστάσιο ανακοίνωσε πως πριν από λίγες ημέρες παρήγαγε το υπ' αριθμόν 8.000.000ό χειροκίνητο κιβώτιο, έναν αριθμό ορόσημο για την τσεχική εγκατάσταση της Skoda. Μάλιστα όπως σημειώνεται σε μία ημέρα το προσωπικό του εργοστασίου κατασκευάζει περίπου 1.900 κιβώτια, ενώ υπογραμμίζεται πως μόνο πέρυσι 383.000 χειροκίνητα κιβώτια πέντε ή έξι ταχυτήτων κατασκευάστηκαν στο τσεχικό εργοστάσιο.
 
Παράλληλα, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Vrchlabí η Skoda κατασκευάζει και το 7άρι αυτόματο του Ομίλου. Μόνο για την κατασκευή των κιβωτίων η εταιρεία απασχολεί συνολικά περίπου 1.700 άτομα και στις δύο εγκαταστάσεις.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως το εργοστάσιο της Skoda στην πόλη Mlada Boleslav είναι επιφορτισμένο για την κατασκευή μπαταριών υψηλής τάσης για τα Plug-In υβριδικά Octavia iV και Superb iV, ενώ εντός του 2022 αναμένεται να ξεκίνησει και η παραγωγή μπαταριών για το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Enyaq iV.

Πηγή: autotriti.gr

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε