Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η ανανεωμένη GLC Coupe θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες και συγκεκριμένα στο Auto Show του 2019 στη Νέα Υόρκη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέα Mercedes GLC Coupe

20/3/2019

Η Mercedes προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της GLC Coupe, με 5 επιλογές κινητήρων, μικρές αλλαγές στο εξωτερικό, αλλά πολύ μεγαλύτερες στο εσωτερικό της!

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, όπως συνέβη και στην περίπτωση της GLC έτσι και στην Coupe έκδοσή του, το μοντέλο λαμβάνει μία αναθεωρημένη μάσκα με νέους LED προβολείς. Ομοίως με την «αδερφή» του, η ανανεωμένη πρόταση της Mercedes στην κατηγορία των SAC, φέρει μία ήπια ανανέωση και στο πίσω μέρος, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα αεροδυναμικό διαχύτη και δύο εξάγωνες απολήξεις του συστήματος εξάτμισης με μεταλλικό φινίρισμα. Ολοκληρώνοντας επανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα.


 
Οι διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι λίγο πιο εμφανείς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ένα νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών «καλωσορίζει» τον οδηγό, ο οποίος πίσω από το τιμόνι έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και λίγο πιο δίπλα μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX.



Παραμένοντας στη καμπίνα, πιο κάτω από την οθόνη αφής και συγκεκριμένα στη κεντρική κονσόλα ο περιστροφικός επιλογέας της προηγούμενης GLC έχει φύγει, καθώς πλέον όλα λειτουργούν είτε μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού, της οθόνης αφής, αλλά και μέσω των φωνητικών εντολών και της αναγνώρισης κίνησης. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στον «εσωτερικό βοηθό» (Interior Assistant), που είναι ένα από τα συστήματα που προσφέρει το MBUX.


 
Στα μηχανικά σύνολα η ανανεωμένη GLC Coupe θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά με τις επιλογές της «αδερφής» της GLC. Δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις θα εξοπλίζονται από ένα τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος θα χρησιμοποιεί το ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Στη βάση θα βρίσκεται η GLC 200 4Matic που θα έχει ισχύ 197 ίππων, ενώ η αμέσως επόμενη GLC 300 4Matic θα έχει 258 άλογα. Διαθέσιμες είναι και οι ντίζελ επιλογές, οι οποίες εξοπλίζονται και αυτές με ένα τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 λίτρων. Η GLC 200d 4Matic έρχεται με 163 ίππους, η GLC 220d 4Matic με 194 PS και η GLC 300d 4Matic με 245 άλογα.
 
Η ανανεωμένη GLC Coupe θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες και συγκεκριμένα στο Auto Show του 2019 στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις