Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
«Ανέφικτος ο κινητήρας υδρογόνου της Toyota» λέει η Honda

«Ανέφικτος ο κινητήρας υδρογόνου της Toyota» λέει η Honda

Διαβάστηκε από 9507 αναγνώστες - 24/1/2022

O επικεφαλής της Honda προχώρησε σε βαρύγδουπες δηλώσεις, συμβουλεύοντας την Toyota να σταματήσει να επενδύει στην ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης με υδρογόνο, καθώς η πρώτη είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο πριν δέκα χρόνια χωρίς επιτυχία!

Εδώ και αρκετό καιρό η Toyota απασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου. Δεν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ο ιαπωνικός γίγαντας παρουσίασε ένα πρωτότυπο GR Yaris εξοπλισμένο με παρόμοιο κινητήρα που θα βοηθήσει στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ ταυτόχρονα μία αγωνιστική GR Corolla "τρέχει" με παρόμοιο μηχανικό σύνολο. Αν και η Toyota κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για το υδρογόνο, ο επικεφαλής της Honda έχει άλλη άποψη θεωρώντας πως η προσπάθειά της είναι ανώφελη.  

Η Honda το έκανε πρώτη πριν 10 χρόνια χωρίς επιτυχία 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe δήλωσε πως η Toyota πρέπει να σταματήσει την εξέλιξη στην καύση υδρογόνου, υπονοώντας από την άλλη, να επικεντρωθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά και στα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το "αφεντικό" της Honda υποστήριξε πως η εταιρεία του ήταν η πρώτη που ερεύνησε την καύση υδρογόνου πριν από 10 χρόνια σχεδόν, καταλήγοντας σε ανεπιτυχή συμπεράσματα για τα αυτοκίνητα. Σχετικά με αυτό ανέφερε: «Έχουμε πραγματοποιήσει έρευνα για τους κινητήρες υδρογόνου και διαπιστώσαμε μερικές αρκετά δύσκολες τεχνολογικές προκλήσεις. Έτσι, πριν από περίπου 10 χρόνια, αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα γίνει mainstream». 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 


Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου »

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »