3 φωτογραφίες »

Αποκαλυπτικό teaser για το νέο VW Golf R Mk8 [video]

15/10/2020

H νέα πρόταση της Volkswagen, το VW Golf R Mk8, δεσπόζει σε teaser video χάρη στον επιβλητικό σχεδιασμό και προφίλ, δίνοντας υποσχέσεις για δυναμική οδήγηση.

 
 
Λίγες μέρες απομένουν για την επίσημη πρεμιέρα του νέου VW Golf R Mk8, του οποίου ωστόσο αρκετές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν σε teaser video που δημοσίευσε στα social media ο Αμερικανός οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου, Τάνερ Φουστ. Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται στον θεατή παρουσιάζει ένα μοντέλο που μοιάζει αρκετά στο VW T-Roc R, την κορυφαία έκδοση του γερμανικού C-SUV. Από την σκουρόχρωμα εικόνα του νέου hot hatch που εμφανίζεται στο βίντεο αποκαλύπτονται οι προβολείς και η οριζόντια μπάρα φωτισμού LED, σχεδιασμός που θυμίζει αντίστοιχα μοντέλα της έκδοσης Mk8 Golf καθώς και το νέο GTI.

Αν και δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το εξωτερικό του αμαξώματος, από προηγούμενο φωτογραφικό υλικό γνωρίζουμε το προφίλ του. Βάζοντας στην ζυγαριά το GTI, το νέο VW Golf R Mk8 ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό πρόβολό του ο οποίος απαρτίζεται από μία μοναδική γρίλια και μεγάλους αεραγωγούς. Στην πίσω πλευρά, διακρίνεται μία επιθετική αεροτομή που «ξεπετάγεται» από την οροφή, ένας απότομος διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Όπως συνέβη και την προηγούμενη γενιά μοντέλων Golf R, η νέα έκδοση θα τροφοδοτείται από δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει ιπποδύναμη 328 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που θα στέλνει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

Αδιαμφισβήτητα, το νέο VW Golf R Mk8 θα είναι αυτοκίνητο δυναμικής οδήγησης, κάτι που δεν μας εκπλήσσει σε καμία περίπτωση διότι χρειάζεται να ανταγωνιστεί ισχυρά μπροστοκίνητα hot hatch όπως τα Honda Civic Type R και Renault Megane R.S. Trophy, τετρακίνητα σαν την Mercedes-AMG A35, διατηρώντας παράλληλα και τον ατομικό του χαρακτήρα από το «αδερφάκι» Golf GTI.

Υπομονή, η 4η Νοεμβρίου για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του VW Golf R Mk8 πλησιάζει.