Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αττική Οδός: Πιο ακριβά διόδια τις ώρες αιχμής

Αττική Οδός: Πιο ακριβά διόδια τις ώρες αιχμής

5/10/2022

Σύντομα οι χρήστες της Αττικής Οδού θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα διόδια με την ώρα, καθώς απ΄ ότι φαίνεται θα αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική μετά τη νέα σύμβαση παραχώρησης.

Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, έκανε γνωστό με τις δηλώσεις του πως αναμένονται να γίνουν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των διοδίων της Αττικής Οδού. Ο επικεφαλής του Ταμείου έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή», αποκαλύπτοντας πως με τη νέα σύμβαση παραχώρησης του δρόμου, πιθανότατα να ισχύσει και η πληρωμή διοδίων με την ώρα χρήσης και όχι με κάποιο στάνταρ ποσό.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πιο ακριβά διόδια τις ώρες αιχμής, πιο φθηνά τις υπόλοιπες

Τα οκτώ υποψήφια σχήματα θα λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης , η οποία θα αποτελεί συνέχεια της ισχύουσας που ολοκληρώνεται το 2024, όπως και δήλωσε ο κ. Πολίτης. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως έχουν προτείνει στο Υπουργείο Υποδομών ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης διοδίων , που θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του δρόμου. Στο ΤΑΙΠΕΔ υπολογίζουν πως κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου. Εν κατακλείδι, οι τιμές των διοδίων θα είναι πιο ακριβές τις ώρες αιχμής και πιο φθηνές τις υπόλοιπες, μειώνοντας έτσι την συμφόρηση στους δρόμους.

Τέλος του 2023 θα ολοκληρωθούν οι προσφορές

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων της Αττικής Οδού, σχολίασε: «Εκτιμούμε ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών».


Νέα σύμβαση παραχώρησης; Νέος τρόπος πληρωμής!
Τιμές διοδίων ανάλογα την ώρα.
Αυτή είναι η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Υποδομών.
Πιο ακριβά τις ώρες αιχμής, πιο φθηνά τις άλλες ώρες.
«Θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου».
Θα βελτιωθεί η κατάσταση ή θα πληρώνουμε ακριβότερα για το τίποτα?


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε