Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Audi Q4 e-tron: Τι το κάνει να ξεχωρίζει;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi Q4 e-tron: Τι το κάνει να ξεχωρίζει;

Διαβάστηκε από 14146 αναγνώστες - 20/1/2022

Το Audi Q4 e-tron είναι ένα premium ηλεκτρικό SUV, το οποίο διαθέτει δυναμική και κομψή εμφάνιση, μεγάλη αυτονομία και έρχεται «φορτωμένο» με αρκετή τεχνολογία. Ας δούμε τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο ξεχωριστό.

Το νέο Audi Q4 e-tron είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο SUV, το οποίο τοποθετείται μεταξύ του Q4 και του Q5 και έχει σαφώς πιο προσιτή τιμή από το μεγάλων διαστάσεων e-tron που κοστίζει 74.450 ευρώ στη βασική έκδοση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το ηλεκτρικό SUV της Audi έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, τόσο στον τομέα της εμφάνισης, όσο και στην τεχνολογία που διαθέτει, ενώ, με εμβέλεια έως 523 χιλιόμετρα, καλείται να βάλει τέλος στους προβληματισμούς περί αυτονομίας.
Ας γνωρίσουμε το Audi Q4 e-tron καλύτερα, και ας δούμε τους λόγους που κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει.
 

Το Audi Q4 e-tron κοστίζει από 45.800 ευρώ και δεν έχει τέλος ταξινόμησης

Το μικρομεσαίο SUV της Audi έχει τιμή που ξεκινά από 45.800 ευρώ, για την έκδοση Q4 35 e-tron που διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 170 ίππων, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 55 kWh και κινεί τους πίσω τροχούς.
Αμέσως μετά βρίσκουμε την έκδοση Q4 40 e-tron, με ισχύ 204 ίππους, που κοστίζει 53.150 ευρώ. Η μπαταρία είναι μεγαλύτερη, 82 kWh, και η κίνηση μεταδίδεται και σε αυτή την περίπτωση στον πίσω άξονα.
Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει κίνηση στους 4 τροχούς, χάρη σε 2 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς είναι 299 άλογα, ενώ η μπαταρία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι η μεγάλη των 82 kWh. Το κόστος αγοράς είναι 59.650 ευρώ.
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαλλάσσεται από τέλος ταξινόμησης, ενώ παράλληλα έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.
 

Φουτουριστική εμφάνιση για το Audi Q4 e-tron, που διαθέτει τα σχεδιαστικά στοιχεία της Audi

Φουτουριστική εμφάνιση για το Audi Q4 e-tron, που διαθέτει τα σχεδιαστικά στοιχεία της Audi

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο έχει μοντέρνα και ξεχωριστή εμφάνιση, η οποία διακατέχεται από τη σχεδιαστική ταυτότητα της Audi. Η κλειστή εμπρός γρίλια υποδηλώνει την ηλεκτρική φύση του μοντέλου, ενώ τα φανάρια, σε συνδυασμό με τις σκούρες λεπτομέρειες στον εμπρός πρόβολο, χαρίζουν δυναμισμό στο αμάξωμα. Το ηλεκτρικό SUV της Audi διατίθεται και με εμπρός φανάρια τεχνολογίας Digital Matrix LED που διακρίνονται για τη φωτεινότητα τους και έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης των «μοτίβων» στην εμφάνιση τους, μία λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει.

Οι τροχοί 19 ιντσών και οι μυώδεις θόλοι ενισχύουν το sport παρουσιαστικό, ενώ στο πλάι παρατηρούμε ένα χαμηλό νεύρο, το οποίο είναι παράλληλο της πλευρικής γραμμής των παραθύρων που ακολουθεί ανοδική προς τα πίσω πορεία, σε αντίθεση με την οροφή που έχει κλίνει προς τα κάτω.
Στο πίσω μέρος, τα μακρόστενα φανάρια τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου και ενώνονται στο κέντρο. Συνολικά, το Audi Q4 e-tron διακατέχεται από καλαίσθητες και αρμονικές γραμμές, που ισορροπούν μεταξύ πολυτέλειας και δυναμισμού.


Κορυφαία τεχνολογία, με οθόνη που προβάλλει πληροφορίες «μπροστά» από το αυτοκίνητο, σαν βιντεοπαιχνίδι

Το εσωτερικό του Audi Q4 e-tron διακατέχεται από minimal και μοντέρνο σχεδιασμό. Όντας Audi, τα υλικά είναι ανώτερης ποιότητας, ενώ στο κέντρο του οδηγοκεντρικού ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του infotainment, που έχει διάσταση 10,1 ίντσες. Χαμηλότερα, ο επιλογέας ταχυτήτων είναι μικρός και βρίσκεται σε βάση που δίνει την εντύπωση πως αιωρείται.

Το τεχνολογικό στοιχείο είναι έκδηλο στο Audi Q4 e-tron. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και πλήρως διαμορφώσιμος, ενώ το αποκορύφωμα είναι η head-up display στο παρμπρίζ, η οποία είναι επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει πως προβάλλει τρισδιάστατες ενδείξεις, που φαίνεται πως είναι στο περιβάλλον, αρκετά μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο σε εικονική διάσταση 70 ιντσών, σαν σε βιντεοπαιχνίδι, συνεισφέροντας στη διατήρηση της προσοχής του οδηγού, αφού δεν χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από το δρόμο για να δει τον πίνακα οργάνων ή το σύστημα πλοήγησης.

Το μικρομεσαίο SUV έχει χώρο αποσκευών με όγκο 520 λίτρα, κάτω από τον οποίον υπάρχει ειδική διαρρύθμιση προκειμένου να αποθηκευτούν τα καλώδια φόρτισης.
 

Το Audi Q4 50 e-tron quattro κάνει 0-100 σε 6,2 δλ, το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως 523 χλμ

Το Audi Q4 50 e-tron quattro κάνει 0-100 σε 6,2 δλ, το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως 523 χλμ

Χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών κινητήρων είναι η άμεση διάθεση της ροπής με το πάτημα του γκαζιού, που κάνει τα μοντέλα να επιταχύνουν γρήγορα.
Για την εισαγωγική έκδοση Q4 35 e-tron, με ισχύ 170 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 55 kWh, η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 9 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα είναι 160 χλμ/ώρα, και η εργοστασιακή τιμή αυτονομίας φτάνει τα 343 χλμ σε μικτό κύκλο με το πρότυπο WLTP.

Η ισχυρότερη έκδοση Q4 40 e-tron, που έχει τον κινητήρα με 204 ίππων και χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh, χρειάζεται 8,5 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει 160 χλμ/ώρα. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία, η εργοστασιακή μέση τιμή της οποίας αγγίζει τα 523 χιλιόμετρα πρότυπο WLTP.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση 50 e-tron quattro με τους 2 κινητήρες και τα 299 άλογα, εκτοξεύεται στα 100 χλμ/ώρα από στάση μέσα σε 6,2 δευτερόλεπτα, και επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 180 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι η ίδια με την έκδοση 40 e-tron, χωρητικότητας 82 kWh, και η εργοστασιακή αυτονομία σε μικτό κύκλο στο πρότυπο WLTP είναι έως 490 χλμ.

Η τιμή ξεκινάει από 45.800 ευρώ αλλά δεν έχει τέλος ταξινόμησης!
Με φουτουριστική αλλά και premium εμφάνιση, αντάξια της Audi.
Νιώθεις ότι παίζεις βιντεοπαιχνίδι, έχει οθόνη που προβάλλει τρισδιάστατες ενδείξεις μπροστά σου!
0-100 σε 6,2 δλ για το Q4 50 e-tron quattro, αυτονομία έως 523 χλμ για το Q4 40 e-tron.
Με αυτονομία που ξεπερνάει τα 500 χλμ είναι αρκετά για να ξανασκεφτείς την ηλεκτροκίνηση;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε