Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτόνομη οδήγηση: Προς το παρόν προκαλούν… χάος!

Αυτόνομη οδήγηση: Προς το παρόν προκαλούν… χάος!

4/10/2022

Μέχρι στιγμής τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Cruise έχουν προκαλέσει μεγάλο μπελά και εκνευρισμό με το μποτιλιάρισμά τους στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Πανικός στο Σαν Φρανσίσκο

Μπορεί τα αυτόνομα οχήματα να είναι το μέλλον, αλλά μέχρι να γίνουν απολύτως λειτουργικά και ασφαλή, πρέπει να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές εξέλιξής τους στους δημόσιους δρόμους. Όμως, οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ έχουν άλλοι άποψη, αφού οι περισσότερες δοκιμές πραγματοποιούνται στους δρόμους του.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συχνά «μένουν» στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στα Μέσα του εξωτερικού, σε πολλές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν εντοπιστεί να μπλοκάρουν τις λωρίδες κυκλοφορίες, προκαλώντας συμφόρηση στους δρόμους αφήνοντας τους οδηγούς εν εξάλλω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, δύο δοκιμαστικά Chevrolet Bolt εντοπίστηκαν σταθμευμένα στη μέση του δρόμου κοντά σε πολυσύχναστη διασταύρωση με αναμμένα αλάρμ. Έτσι, εμπόδιζαν τη διέλευση των άλλων οχημάτων δημιουργώντας κυκλοφοριακό… χάος! Σε μία άλλη περίπτωση, πρωταγωνιστεί ένα δοκιμαστικό αυτόνομο μοντέλο που ακινητοποιήθηκε στη λωρίδα λεωφορείων, αναγκάζοντας τον οδηγό του ΜΜΜ να κάνει ελιγμούς για να το προσπεράσει.
 

Που οφείλονται τα προβλήματα;

Η Cruise, μέσω εκπρόσωπού της, έδωσε μία απάντηση για τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί, εξηγώντας πως οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα, χωρίς όμως προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε