Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Car of the Year 2021: Στους φιναλίστ το CUPRA Formentor

11/1/2021

Στην τελική επτάδα του θεσμού «Car of the Year 2021» βρίσκεται το νέο CUPRA Formentor. Το αν θα είναι ο μεγάλος νικητής θα το καθορίσουν 60 δημοσιογράφοι από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Την 1η Μαρτίου αναμένεται το επίσημο αποτέλεσμα.

Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από τη «γέννηση» της CUPRA, της αντισυμβατικής μάρκας του SEAT Group που προσφέρει αυτοκίνητα με έμφαση στις επιδόσεις. Φαίνεται ότι αυτό το διάστημα ήταν αρκετό ώστε να αναπτυχθούν αυτοκίνητα ικανά να αποσπάσουν διεθνείς τίτλους, όπως το βραβεία «Car of the Year 2021». Αυτή τη στιγμή, η γκάμα της εν λόγω φίρμας αποτελείται από τα CURPA Ateca, CUPRA Leon και CUPRA Formentor, με το τελευταίο να έχει κατοχυρώσει τη μία από τις 7 θέσεις των φιναλίστ.

«Το CUPRA Formentor, το πρώτο μοναδικά σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο μοντέλο της μάρκας, αλλάζει τα δεδομένα: φέρνει μία διάσταση στην αγορά που δεν έχει ξαναδεί, συμβάλλοντας να καταστήσει τη μάρκα πιο ορατή και επιθυμητή. Με το CUPRA Formentor, εντασσόμαστε σε μία αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων στην Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά Wayne Griffiths, Πρόεδρος της CUPRA και της SEAT.



Το CUPRA Formentor συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων με τις ιδιότητες ενός SUV. Είναι ένα όχημα που συγκεντρώνει τις ανάγκες των σημερινών πελατών με σταθερότητα και μια γκάμα από προτάσεις που το κάνουν να ξεχωρίζει. Προσφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα επτά διαφορετικών κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων, μια πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία και τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, ανεβάζουν το crossover coupe σε νέο ανώτερο επίπεδο. Και τώρα καθοδηγεί τον ανταγωνισμό με νέο τρόπο.

Όσον αφορά τον θεσμό «Car of the Year», αξίζει να τονίσουμε ότι αποτελείται από μια ομάδα αναγνωρισμένων δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη με στόχο να βρει το καλύτερο νέο μοντέλο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 60 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 23 ευρωπαϊκές χώρες. Ο φετινός νικητής θα ανακοινωθεί την 1η Μαρτίου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις