Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Dacia Duster Diesel 4x4: Σκληρό και τίμιο
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Dacia Duster Diesel 4x4: Σκληρό και τίμιο

Διαβάστηκε από 34835 αναγνώστες - 15/7/2022

Το πετυχημένο μοντέλο ανανεώθηκε στα σημεία, έγινε ακόμα πιο ποθητό και το δοκιμάζουμε στην τετρακίνητη εκδοχή του, εφοδιασμένο με τον 1.500αρη πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 115 ίππους και καίει μόλις 6,2 λτ/100 χλμ.

Το Dacia Duster δεν θέλει κολαούζους, αφού έχει ήδη αποδείξει την αξία του και την αντοχή του στο χρόνο. Στην ανανεωμένη έκδοση γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό χάρη στις μικρές αισθητικές και τεχνολογικές αλλαγές που δέχτηκε, ερχόμενο για πρώτη φορά με οθόνη αφής 8 ιντσών και πλούσια συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης. Στα χέρια μας βρέθηκε η έκδοση με τον κινητήρα πετρελαίου Blue dCi 115 ίππων και τετρακίνηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με εντυπωσιακή χρωμιωμένη μάσκα και γραφικά Υ, το Dacia Duster

Σε σχέση με τον προκάτοχο του, οι οφθαλμοφανείς αλλαγές που συναντάμε στην εξωτερική σχεδίαση αφορούν τα μπροστά φωτιστικά σώματα, τα φωτά ημέρας και τα πίσω φώτα, τα όποια ανασχεδιάστηκαν και πλέον φέρουν το γραφικό «Υ», σήμα υπογραφής της Dacia. Η μάσκα έχει δεχτεί κι αυτή στιλιστικές αλλαγές, όντας πλέον πιο επιβλητική αφού μεγάλωσε αισθητά, έγινε τρισδιάστατη κι απέκτησε λεπτομέρειες χρωμίου. Η πίσω αεροτομή «πλάτυνε» περισσότερο και σε συνδυασμό με τις νέες ζάντες που ανασχεδιάστηκαν για καλύτερη αεροδυναμική, έφεραν μείωση στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,6 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Το Dacia Duster έρχεται με 8αρα οθόνη και πλούσιο εξοπλισμό 

Η καμπίνα του Dacia Duster δέχτηκε μελετημένες αλλαγές που αναβάθμισαν την αισθητική της και εκτόξευσαν την πρακτικότητα της. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κάπως σκληρά, αλλά με ωραίο φινίρισμα και καλή εφαρμογή. Τα καθίσματα είναι αρκετά άνετα με καλή πλευρική στήριξη και δεν κουράζουν τον οδηγό σε μεγάλες διαδρομές, ενώ κάτω από το συρόμενο υποβραχιόνιο της κεντρικής κονσόλας υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος 1,1 λίτρων. Το καντράν αποτελείται από δυο αναλογικά όργανα και μια μικρή κεντρική οθόνη, ενώ ξεχωρίζει στο ταμπλό η οθόνη αφής 8 ιντσών (προαιρετικός εξοπλισμός) με το ανανεωμένο infotainment σύστημα και τη δυνατότητα σύνδεσης με Apple CarPlay ή Android Auto.  Οι χώροι του μοντέλου παραμένουν ένα από τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, αφού μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 5 ενήλικες επιβάτες, με τους πίσω να απολαμβάνουν άνεση σε πόδια και κεφάλι. Ο χώρος αποσκευών συμπεριλαμβάνεται επίσης στο δυνατά του σημεία, με τον όγκο του να φτάνει τα 411 λίτρα.  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε