Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Διαβάστε τα πάντα για το νέο Jeep Compass

7/6/2017

Το νέο Compass, το compact SUV μοντέλο της Jepp, θα αποτελέσει αμάξι ορόσημο στην ευρωπαϊκή γκάμα της εταιρείας.

Το Compass χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή και μοντέρνα σχεδίαση, κυρίως εξαιτίας της  χαρακτηριστικής μαύρης γρίλιας 7 κυψελών χρωμίου και τα λεπτά - ορθογώνια εμπρόσθια φωτιστικά σώματα LED. Το υπόλοιπο αμάξωμα χαρακτηρίζεται από μαύρη ηλιοροφή Gloss Black που μπορεί να ανοίξει για να δώσει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη επαφή με το περιβάλλον. Οι τροχοί του ποικίλουν από 16 έως και 19 ίντσες ανάλογα την έκδοση(Sport, Longitude, Trailhawk και Limited).

Στο εσωτερικό, δίνεται η δυνατότητα επιλογής ενός Uconnect infotainment συστήματος με μια οθόνη αφής 5, 7 ή 8.4 ιντσών. Ο πίνακας οργάνων έρχεται σε δύο διαστάσεις, 3.5 ή 7 ιντσών, με τον μεγαλύτερο να έρχεται μαζί με τον στάνταρ εξοπλισμό στις εκδόσεις Limited και Τrailhawk.

Τα συστήματα υποβοήθησης με τα οποία είναι εξοπλισμένο το νέο Compass αποτελούνται από σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, βοήθεια στη διατήρηση σωστής  λωρίδας κυκλοφορίας, παρακολούθηση τυφλών σημείων και ανίχνευση οπίσθιας διασταύρωσης, cruise control και υποβοήθηση παρκαρίσματος. Υποστηρίζονται ακόμα τα  συστήματα Αpple CarPlay και Android Auto.
 
Συνολικά θα υπάρξουν3 κινητήρες: έναν βενζίνης και δύο diesel. Όσον αφορά την βενζίνη, η γκάμα περιλαμβάνει έναν 1.400άρη MultiAir2 turbo σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με απόδοση 140 ίππων και 230 Νm ροπή σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με κίνηση στους εμπρός τροχούς και η ισχυρότερη με ιπποδύναμη 170 PS και 250 Νm σε συνδυασμό με 9τάχυτη αυτόματη μετάδοση και σύστημα τετρακίνησης.

Στους  diesel κινητήρες  βρίσκεται ο 1.6 MultiJet II με 120 PS και 320 Νm ροπής με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και εμπροσθιοκίνητο. Επόμενος είναι ο 2λιτρος MultiJet II  σε συνδυασμό είτε με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είτε με χειροκίνητη μετάδοση 6 σχέσεων με απόδοση 140 ίππους και 350 Nm ροπής.Η πιο ισχυρή επιλογή είναι ο 2.0 λτ απόδοσης 170 PS με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Όλοι οι 2λιτροι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι με τετρακίνηση.

Στη χώρα μας είναι προγραμματισμένο να έρθει στις αρχές του 2018.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις