Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Citroen C4 (+τιμές)

21/1/2021

Στην παρουσίαση της νέας γενιάς Citroen C4 C-Cross προχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία, γνωστοποιώντας τους κινητήρες με τους οποίους θα «συνοδεύεται». Δείτε πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα οι συμβατικές εκδόσεις, αλλά και το ηλεκτρικό E-C4.

Έπειτα από την επιτυχημένη επέκτασή της στην κατηγορία των crossover με τα C3  Aircross και C5  Aircross , η Citroen συνεχίζει δυναμικά. Το νέο της μοντέλο ονομάζεται C4 C-Cross και έρχεται να «γεφυρώσει» το χάσμα των δύο μοντέλων που προαναφέραμε καλύπτοντας κάθε ανάγκη, μιας και προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, με μήκος που αγγίζει τα 4.360 χλστ., συνδυάζει στοιχεία από τρεις διαφορετικούς κόσμους. Η SUV διάστασή του γίνεται εμφανής από το υπερυψωμένο αμάξωμα, η Coupe από την κεκλιμένη πίσω σχεδίαση και την επιθετική σχεδίαση και η Sedan από την ευρυχωρία που χαρίζει το διευρυμένο μεταξόνιο στους πίσω επιβάτες.



Σε επίπεδο κινητήρων, οι συμβατικές εκδόσεις έρχονται με τέσσερις επιλογές βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ξεκινώντας από αυτές της βενζίνης, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο PureTech 1.2 λτ., ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ακολουθεί η ισχυρότερη έκδοση ίδιας χωρητικότητας με 130 ίππους και 230 Nm ροπής, η οποία συνδυάζεται είτε με εξάρι μηχανικό σασμάν, είτε με αυτόματο 8 σχέσεων. Η κορυφαία εκδοχή του 1.2 PureTech έρχεται με 155 ίππους, 240 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο 8άρι.

Περνάμε στις εκδόσεις πετρελαίου όπου υπάρχουν δύο επιλογές. Στην πρώτη περίπτωση κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 1.5 BlueHDi απόδοσης 110 ίππων και στην δεύτερη η ισχυρότερη εκδοχή του με τους 130 ίππους. Η Citroen προσφέρει το πρώτο αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και το δεύτερο με το 8άρι αυτόματο.



Τέλος, το αμιγώς ηλεκτρικό Citroen E-C4 κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh που υπόσχεται αυτονομία έως και 350 χλμ. Η φόρτισή του σε Wallbox ολοκληρώνεται μέσα σε 5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή 100 kW αρκούν 30 λεπτά ώστε το επίπεδο της μπαταρίας να φτάσει από το 0 στο 80%.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Citroen C4-Cross ορίζεται στα 17.950 ευρώ και αφορά την έκδοση βενζίνης με τους 100 ίππους και το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Για τον κινητήρα των 130 ίππων το κόστος απόκτησης αυξάνεται στα 21.250 ευρώ και για την ισχυρότερη έκδοση βενζίνης στα 28.400 ευρώ. Για τις εκδόσεις πετρελαίου 110 και 130 ίππων, η Citroen ανακοινώνει τιμές εκκίνησης 20.200 και 25.200 ευρώ αντίστοιχα. Τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ξεκινά από τα 33.800 ευρώ και, μέσω της κρατικής επιδόσεις για τα ηλεκτρικά, μειώνεται στα 28.348 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις