5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το Audi Q2 των 150 ίππων

Διαβάστηκε από 13901 αναγνώστες - 25/5/2021

Παραμένει «premium» και κυρίως οδηγικά ενδιαφέρον! Το Audi Q2 ανανεώθηκε αισθητικά, στην έκδοση των 150 ίππων προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, ενώ το πακέτο εξοπλισμού «S-Line» το μεταμορφώνει σε ένα crossover με «αθλητικό» DNA.

 
 
Λίγο ο «premium» χαρακτήρας του, λίγο η εντυπωσιακή του σχεδίαση, το Audi Q2 είναι ένα αυτοκίνητο που κατάφερε να πετύχει στην κατηγορία του και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Πλέον, έφτασε η στιγμή της ανανέωσης, η οποία έγινε κυρίως σε αισθητικό επίπεδο κάνοντας το compact SUV της γερμανικής εταιρείας ακόμα πιο ελκυστικό. Στην περίπτωση, δε, που πρόκειται για το πακέτο S-Line, τότε το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό.

Κοιτώντας εξωτερικά κανείς την ανανεωμένη έκδοση του Audi Q2 είναι εύκολα αντιληπτό ότι έχουν γίνει αλλαγές με γνώμονα στη δυναμική αναβάθμιση του μοντέλου. Ξεκινώντας από το εμπρός τμήμα, βλέπουμε τον ανασχεδιασμό της εμπρός μάσκας, η επιφάνεια της οποίας έχει μεγαλώσει σημαντικά. Επιπλέον, υπάρχουν LED προβολείς που στον προαιρετικό εξοπλισμό φέρουν τεχνολογία Matrix, ενώ τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω προφυλακτήρα υπάρχουν δύο αλουμινένια πλαίσια με τραπεζοειδές σχήμα. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου της δοκιμής έχουμε να κάνουμε και με την έκδοση S-Line, όπου το αμάξωμα μήκους 4,2 μέτρων φέρει κι άλλα δυναμικά στοιχεία, όπως οι «sportive» ζάντες αλουμινίου και οι κόκκινες δάγκανες των φρένων.Εσωτερικό: Λιτό αλλά παραμένει κορυφαίο ποιοτικά
Τα μοντέλα της Audi φημίζονται για την κορυφαία ποιότητα του εσωτερικού τους και στην περίπτωση του ανανεωμένου Q2 κάτι τέτοιο εξακολουθεί να υφίσταται. Σε κάθε επιφάνεια συναντάμε αφρώδη υλικά που δημιουργούν μία premium και στιβαρή αίσθηση, ωστόσο σε γενικές γραμμές η σχεδίαση της καμπίνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα λιτή αφού δεν υπάρχουν υπερβολές. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία ψηφιακή οθόνη μεγέθους 8,3 ιντσών, μέσα από την οποία ελέγχεται το γνωστό πλέον MMI σύστημα. Βέβαια, η οθόνη δεν είναι αφής με αποτέλεσμα ο οδηγός να χειρίζεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από τον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη (touchpad). Πίσω από το τιμόνι υπάρχει μία ακόμα οθόνη που το μέγεθός της φτάνει στις 12,3 ίντσες και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό (Virtual cockpit). Σε επίπεδο χώρων, στο εσωτερικό του Audi Q2 θα μεταφερθούν με κάθε άνεση έως και τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενώ για τις αποσκευές είναι διαθέσιμος όγκος 405 λτ., ο οποίος με τις πίσω θέσεις αναδιπλωμένες εκτοξεύεται στα 1.050 λτ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Tags: AUDI , AUDI Q2
Advertisement