Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Renault Scenic: Πρακτικό σε χώρους, δυναμικό σε εμφάνιση
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Scenic: Πρακτικό σε χώρους, δυναμικό σε εμφάνιση

Διαβάστηκε από 10436 αναγνώστες - 24/12/2021

Το Renaut Scenic, 4ης γενιάς, διαθέτει άφθονους χώρους, ισχυρό κινητήρα και εντυπωσιάζει με την πρακτικότητα του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούε ότι το γαλλικό πολυμορφικό μπορεί να γίνει ο καθημερινός σου σύμμαχος στην «τρέλα» της καθημερινότητας.

Μπορεί η νέα τάση στον χώρο της αυτοκίνησης να είναι τα SUV, λόγω της πρακτικότητας και των άπλετων χώρων που διαθέτουν, αλλά στο ίδιο βεληνεκές κινούνται και αυτοκίνητα όπως το Renault Scenic. Το γαλλικό πολυμορφικό έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι μπορεί να αποτελέσει μία επιτυχημένη πρόταση στη συγκεκριμένη κατηγορία και στην τέταρτη γενιά του έρχεται πιο δυναμικό και μοντέρνο από ποτέ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μπορεί για μία μεγάλη μερίδα των υποψήφιων αγοραστών τα πολυμορφικά μοντέλα να θεωρούνται άχαρα σχεδιαστικά, αλλά κοιτώντας κανείς το νέο Renault Scenic μόνο αυτόν τον χαρακτηρισμό δε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Στο γαλλικό μοντέλο συναντάμε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, με τα έντονα νεύρα να διατρέχουν το εμπρός καπό και το παρμπρίζ να είναι ιδιαίτερα κεκλιμένο. Εννοείται, βέβαια, ότι δεν απουσιάζουν και τα sportive στοιχεία με πρώτο και καλύτερο τις ζάντες αλουμινίου, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση φτάνουν τις 20 ίντσες.



Εσωτερικό: Η χαρά του οικογενειάρχη
Ο λόγος που κάνει τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας να ξεχωρίζουν είναι ασφαλώς οι άπλετοι χώροι και το Renault Scenic δε θα μπορούσε παρά να αριστεύσει σε αυτή την κατηγορία. Η δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται κατά μήκος, δίνει τη δυνατότητα διεύρυνσης του χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ όταν φτάνουν τέρμα μπροστά δημιουργείται ένας αποθηκευτικός χώρος με όγκο που αγγίζει τα 572 λτ. Οι υπόλοιπες θήκες είναι αμέτρητες με τον συνολικό όγκο να φτάνει την εντυπωσιακή τιμή των 63 λτ. Εννοείται, βέβαια, ότι το περιβάλλον παραμένει σύγχρονο, με την κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών να είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη, ενώ πίσω από το τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η ποιότητα των περισσότερων πλαστικών επενδύσεων είναι ικανοποιητική, αν και κάποια σημεία θα θέλαμε να είναι πιο προσεγμένα. Ασφαλώς δε λείπουν και κάποιες «έξυπνες» προσθήκες όπως για παράδειγμα η δυνατότητα του κεντρικού τούνελ να μετακινείται εμπρός-πίσω αποκαλύπτοντας τις ποτηροθήκες.

Κινητήρας: Πολιτισμένος και με ισχύ 140 ίππων

Κινητήρας: Πολιτισμένος και με ισχύ 140 ίππων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κάτω από το καπό του Renault Scenic κρύβεται ένας υπερτροδοφοτούμενος κινητήρας βενζίνης. Ονομάζεται TCe, είναι τετρακύλινδρος και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 1.333 κ.εκ., με αποτέλεσμα να αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις και το αποτέλεσμα είναι το αμάξωμα των περίπου 1.500 κιλών να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 10,9 δλ. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει 5,6 λτ./100 χλμ., ενώ στη διάρκεια της δοκιμής την είδαμε να κυμαίνεται στα περίπου 7,5 λτ./100 χλμ. Βέβαια, με την ενεργοποίηση της χαρτογράφησης ECO είναι πιθανό να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη τιμή της τάξης των περίπου 7 λτ./100 χλμ.

Στον δρόμο: Έτοιμο να «σηκώσει» τα οικογενειακά βάρη
Το πρώτο στοιχείο που θα εκτιμήσει κανείς οδηγώντας την τέταρτη γενιά του Renault Scenic είναι σίγουρα η ορατότητα. Οι λεπτές κολώνες του παρμπρίζ διευκολύνουν το έργο του οδηγού στο αστικό περιβάλλον, σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η ψηλή θέση οδήγησης. Ο κινητήρας είναι ικανός να ανταπεξέλθει στο βάρος του αμαξώματος και επιτρέπει άνετες μετακινήσεις σε κάθε είδους διαδρομή. Ομοίως θετικές εντυπώσεις αφήνουν και τα φρένα, με το πεντάλ να είναι ιδιαίτερα γραμμικό, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων έχει την κατάλληλη κλιμάκωση. Κάπου εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και το γεγονός ότι ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, με την απόστασή του από το τιμόνι να είναι υπερβολικά μικρή. Τέλος, σε επίπεδο άνεσης, οι ζάντες μεγέθους 20 ιντσών δε γίνονται σε καμία περίπτωση αντιληπτές, αφού ακόμα και σε κακοτράχαλες διαδρομές η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά.



Η τιμή της τέταρτης γενιάς Renault Scenic ξεκινά από τα 27.890 ευρώ, ενώ οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται στο εύρος 127-136 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαλλαγή τελών κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Η συμβίωση με το Renault Scenic μας έπεισε ότι αποτελεί μία τίμια επιλογή για τους οικογενειάρχες που αναζητούν σε ένα αυτοκίνητο τη μέγιστη πρακτικότητα. Οι άφθονοι χώροι, η έξυπνη διαχείρισή τους αλλά και η δυναμική εμφάνιση είναι στοιχεία που δύσκολα θα αφήσουν κάποιον αδιάφορο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε