5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το ήπια υβριδικό Kia Stonic των 120 ίππων

Διαβάστηκε από 1791 αναγνώστες - 17/5/2021

Ήρθε στην κατηγορία των B-SUV ως η «value for money» επιλογή και στην ανανεωμένη του εκδοχή απέκτησε ήπια υβριδικό σύστημα και πιο πλούσιο εξοπλισμό. Το Kia Stonic, στην κορυφαία έκδοση των 120 ίππων, δείχνει ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό.

 
 
Η B-SUV κατηγορία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και διακρίνεται για τον έντονο ανταγωνισμό. Γνωρίζοντας κάτι τέτοιο, η Kia προχώρησε στην ανανέωση του Stonic, δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση, την εξατομίκευση και τον εξηλεκτρισμό, αφού πλέον υπάρχουν εκδόσεις που συνοδεύονται από ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Στην προκειμένη περίπτωση, βρέθηκε στα χέρια μας η κορυφαία έκδοση του κορεατικού μοντέλου με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 120 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Εξωτερικά, οι αλλαγές στο αμάξωμα δεν είναι αρκετές, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα ανανεωμένο μοντέλο. Ενδεικτικά, το νέο Kia Stonic φέρει ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφοροποιημένη μάσκα και νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, το μέγεθος των οποίων στην περίπτωση του αυτοκινήτου δοκιμής είναι 16 ίντσες. Σημαντική αναβάθμιση είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης, με τον νέο ιδιοκτήτη να είναι σε θέση να επιλέξει ανάμεσα σε 20 διαφορετικές διχρωμίες για το αμάξωμα. Παράλληλα, πλέον στο πίσω μέρος έχει προστεθεί και το λογότυπο «48V Hybrid», απεικονίζοντας την υβριδική «ταυτότητα» του μοντέλου.Εσωτερικό: Δεν του λείπει τίποτα
Αξιοσημείωτο στοιχείο του ανανεωμένου Kia Stonic είναι το καλό επίπεδο εξοπλισμού από την βασική έκδοση «GL Inmotion». Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μία ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 8 ιντσών, η οποία διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα, όπως για παράδειγμα δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Ταυτόχρονα, αλλαγή υπάρχει και στην ψηφιακή οθόνη που βρίσκεται στον πίνακα οργάνων. Το μέγεθός της αγγίζει πλέον τις 4,2 ίντσες, δίνοντας καλύτερη εμπειρία θέασης στον οδηγό, ενώ οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ή υβριδική τεχνολογία συνοδεύονται από δυνατότητα επιλογής προγράμματος οδήγησης. Όσον αφορά στους χώρους, όπως είναι λογικό δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή συγκριτικά με το παρελθόν. Τέσσερις ενήλικες θα ταξιδέψουν με κάθε άνεση, ενώ ο χώρος για τις αποσκευές αγγίζει τα 352 λτ., δηλαδή δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη των μπαταριών του 48v κυκλώματος.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Advertisement