Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW 220d Coupe: Αγχολυτική πισωκίνητη απόλαυση
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW 220d Coupe: Αγχολυτική πισωκίνητη απόλαυση

26/9/2022

Η BMW 220d Coupe είναι ένα γνήσιο δίθυρο μοντέλο, εμποτισμένη με αθλητικό DNA που δεν διστάζει να μεταμορφώνεται από ένα όχημα για άνετα κι «ατσαλάκωτα» χιλιόμετρα σε ένα θηρίο που χαρίζει στιγμές αδρεναλίνης με το παιχνίδι της ουράς.

BMW 220d Coupe: Γνήσιο βαυαρικό μοντέλο με πίσω κίνηση

Σε μια εποχή που τα περισσότερα αυτοκίνητα επικεντρώνονται στην κατανάλωση και στους χώρους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη χαρά, υπάρχουν ακόμα μερικά μοντέλα που σαν στόχο έχουν να προσφέρουν αγνή οδηγική απόλαυση. Όπως η πετρελαιοκίνητη δίθυρη BMW 220 coupe που χαρίζει χαμόγελα ευτυχίας μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι στο πάτωμα, ενώ με ένα  θαυμαστό τρόπο καταφέρνει να μην υστερεί ιδιαίτερα χωροταξικά, αλλά ούτε να ζητάει υπερβολικά λίτρα καυσίμου. Εντάξει μπορεί η πρακτικότητα της λόγω των δύο πορτών να μην είναι στο ζενίθ, αλλά πρέπει να είναι περήφανη ότι είναι από τα τελευταία μοντέλα που μιλάνε κατευθείαν στη ψυχή των γνήσιων λατρών του αυτοκινήτου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Δυναμική εμφάνιση με πίσω μέρος για φίλημα

H BMW 220 θυμίζει σε αρκετά σημεία τη σειρά 4 από την οποία έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία, όπως την πλατφόρμα CLAR. Αν και μικρότερη από τη μεγάλη της αδερφή, είναι πιο πληθωρική από την προκάτοχο της, όντας 10,5 εκατοστά πιο μακριά και 6,4 εκ πιο πλατιά, ενώ χαμήλωσε κατά 2,8 εκ σε ύψος και 1,2 εκ από το δρόμο. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τις καθαρές minimal γραμμές που τρέχουν στο αμάξωμα, δημιουργώντας ένα αθλητικό σύνολο, που είναι άκρως επιβλητικό. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μάσκα με τα «νεφρά», που δεν ξεφεύγουν σε μέγεθος, οι αιχμηροί προβολείς Bi-LED κι ο προφυλακτήρας με τους μεγάλους τριγωνικούς αεραγωγούς.



Όμως η ιδανική γωνία για να κοιτάς το μοντέλο είναι από πίσω, με τα «καπούλια» της 220 να είναι από τα ομορφότερα που κυκλοφορούν. Τα φωτιστικά σώματα που είναι τοποθετημένα στις άκρες του αμαξώματος, τονίζοντας το πλάτος, η μικρή αεροτομή στο τελείωμα της πίσω πόρτας κι ο μυώδης προφυλακτήρας δημιουργούν μια εικόνα που σε μια εποχή όπου επικρατεί η φρενίτιδα των SUV τείνει προς εξαφάνιση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε