Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lexus UX300e: Η ηλεκτρική επίθεση της εταιρίας
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lexus UX300e: Η ηλεκτρική επίθεση της εταιρίας

Διαβάστηκε από 9391 αναγνώστες - 4/7/2022

Το UX300e είναι η απαρχή μιας νέας σελίδας στην ιστορία της Lexus. Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της που έρχεται να σταθεροποιήσει τη φίρμα στις ανάγκες του σήμερα και να τις ανοίξει τις πόρτες στις πωλήσεις του αύριο! Στα υβριδικά της μοντέλα δεν είχε αντίπαλο, άραγε θα το καταφέρει τόσο καλά και με τα ηλεκτρικά?

Lexus UX300e: Το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρίας

Πριν από 17 χρόνια, το πολυτελές παρακλάδι της Toyota, η Lexus παρουσιάζει το RX 400h, ένα από το πρώτα full υβριδικά μοντέλα που μπορούσε να κινηθεί με μηδενικούς ρύπους. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2009, πουλάει το τελευταίο της μοντέλο χωρίς υβριδική τεχνολογία κι από τότε λανσάρει μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα, όντας πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όμως στο ράλι του ηλεκτρισμού είχε μείνει πίσω, μιας κι οι άνθρωποι της αρχικά δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ηλεκτροκίνηση. Όμως με τους υπόλοιπους premium παίχτες της κατηγορίας να λανσάρουν συνέχεια μοντέλα που καταναλώνουν μόνο ρεύμα, δεν μπορούσε να κάτσει άλλο με σταυρωμένα χέρια. Γι αυτό παρουσίασε το UX300e, την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή των UX μοντέλων, που σε καμία περίπτωση δεν είναι «άρπα-κόλλα» κι έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να το κάνουν να χτυπήσει καλά νούμερα στις πωλήσεις.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κομψό και δυναμικό το Lexus UX300e

Εξωτερικά το ηλεκτρικό Lexus UX300e μοιάζει με τις υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου. Αιχμηρή σχεδίαση με έντονες ακμές και πληθωρικές επιφάνειες συνοδεύουν το compact premium crossover, που μόνο ανιαρό δεν το λες. Η μεγάλη γρίλια που καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστινό τμήμα, τα δυναμικά φωτιστικά σώματα κι οι κάθετοι αεραγωγοί με τα προβολάκια στο τελείωμα δημιουργούν μια «σέξι» εμφάνιση.



Η coupe σιλουέτα του το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία του, ενώ τα πίσω LED φώτα ενώνονται, τονίζοντας το πλάτος του αυτοκινήτου. Μπορεί στο σχεδιαστικό κομμάτι να μοιάζει με τις «απλές» εκδόσεις, αλλά στα ενδότερα του πλαισίου έχει δεχτεί όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις κι ενισχύσεις, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τον ηλεκτροκινητήρα, κάτι που το καταλάβαμε και στην οδική συμπεριφορά του μοντέλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε