Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Mini John Cooper Works: Σπίντα 231 ίππων με «πονηρή» εμφάνιση
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mini John Cooper Works: Σπίντα 231 ίππων με «πονηρή» εμφάνιση

Διαβάστηκε από 2229 αναγνώστες - 14/8/2022

Το Mini JCW συνεχίζει να είναι η επιτομή της απόλαυσης κι η ένεση αδρεναλίνης που πρέπει να νιώσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. 231 ίπποι, σφιχτή ανάρτηση, χροιά που πωρώνει και μπλοκέ υπόσχονται βόλτες-φωτιά!

Mini John Cooper Works με 231 ίππους και άγρια ομορφιά

Γρήγορο μάθημα ιστορίας, ο John Newton Cooper, ο συνιδρυτής της Cooper Car Company, έμελλε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα της ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας κι ήταν ο εμπνευστής για το σχεδιασμό πλαισίου με τον κινητήρα πίσω αλλάζοντας εντελώς το ρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αγωνιστικές επιτυχίες του θρυλικού Mini Cooper, λίγο πριν το θάνατο του δόθηκε άδεια στη BMW να χρησιμοποιεί το όνομα του για τις ισχυρές εκδόσεις της γκάμας του Mini που πλέον είχε περάσει στα χέρια της. Την κληρονομία του πρωτοπόρου μηχανικού είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε, μιας και βρεθήκαμε για αρκετές μέρες στο  κάθισμα του τελευταίου Mini John Cooper Works, με 231 ίππους να χλιμιντρίζουν στο πάτημα του γκαζιού.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εμβλήματα, διχρωμίες και αεροδυναμικά βοηθήματα ξεχωρίζουν στο Mini JCW

Οι χτύποι της καρδιάς αρχίζουν να αυξάνονται, απλά και μόνο στο κοίταγμα του Mini JCW. Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με τη μεγάλη επιβλητική μάσκα κι ο αεραγωγός στο καπό, εκτός από καλύτερη ροή αέρα στο μηχανοστάσιο και στα φρένα, συμβάλλουν και στην «αγριεμένη» μπροστινή όψη του μοντέλου. Οι μαύρες προσθήκες στα φτερά με τους αισθητήρες παρκαρίσματος που προεξέχουν θυμίζουν αγωνιστικές πατέντες μιας πιο ρομαντικής εποχής, ενώ οι 18αρες ζάντες ελαφρού κράματος (17 στη βασική έκδοση) αφήνουν εκτεθειμένες σε κοινή θέα τις κατακόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες Brembo.H κόκκινη οροφή κάνει εκρηκτική αντίθεση με την πράσινη απόχρωση Rebel Green και οι λωρίδες που διατρέχουν το αυτοκίνητο τονίζουν τον αθλητικό του χαρακτήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή, με τη σχεδίαση της να είναι εμπνευσμένη από την κορυφαία έκδοση GP, ο πίσω διαχύτης κι η διπλή εξάτμιση που δεσπόζει στο κέντρο. Τα εμβλήματα John Cooper Works που βρίσκονται στη μάσκα, στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και πάνω στις δαγκάνες συμβάλλουν στη μοναδικότητα του μοντέλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε